5 x Hoera voor de winter!

Het einde van de zomer is in zicht. De dagen worden korter, minder zonnig en kouder. Klinkt heerlijk,  of wil je er nog even niet aan denken? De meeste mensen zien de zomer liever komen dan gaan. Toch zijn er zoveel leuke dingen aan de koudere maanden van het jaar ( en dan hebben we het niet alleen over glühwein of warme chocomelk met rum?). We hebben vijf redenen onder elkaar gezet om iedereen te overtuigen dat de winter een prachtig seizoen is. 

Warme maaltijden

Een frisse salade of een visje van de barbecue is heerlijk. Maar wat dacht je van de eindeloze opties die je in de winter hebt. Honderd verschillende soepen, stampotten en warme drankjes om niet alleen je lichaam maar ook je ziel te verwarmen.

Filmavonden

Als het buiten warm en zonnig is ga je niet zo snel de hele avond (of het hele weekend) bankhangen. Er is een constante stroom van activiteiten als festivals, picknicks of terrasjes pakken. In de winter is er gelukkig geen druk om eruit te gaan en sociaal te zijn. Pak een deken, een kop thee en zoek een goed film uit. Genieten!

winter

Knus en gezellig

In de zomer heb je de ramen en deuren open, schijnt de zon tot ’s avonds laat en gaan de lampen misschien niet eens aan. In de winter kun je weer volop uitpakken met kaarsjes, lampjes en dekentjes. Trek je favoriete huispak aan, warm de chocomelk op en kruip zo ver mogelijk weg in de hoek van de bank.

Kleren

Hoewel we allemaal houden van de eenvoud van een comfortabel t-shirt en shorts, is winterkleding toch wel de beste kleding. De winter staat voor lange vesten, dikke truien en laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Je kunt je zomergarderobe tevens gewoon recyclen. Trek een panty aan onder dat leuke jurkje of doe een vest over dat shirt dat je geen vijf maanden kunt missen!

Wijn, wijn, wijn

Ook als wijnliefhebber is de winter een topseizoen. De koele, frisse wijn die we in de zomer drinken maakt plaats voor zwoele rode wijn. Denk aan een kruidige cabernet sauvignon, merlot of pinot noir. Ook een glas port doet het super in de winter.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “5 x Hoera voor de winter!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*