8 x blij dat het herfst is

Het is officieel herfst. En waar de meesten van ons met weemoed de zomer vaarwel zeggen, moet ik bekennen dat ik stiekem wel geniet van de vallende boombladeren, de opkomende paddenstoeltjes en de kitscherige egelbeeldjes bij de snuisterijenwinkel om de hoek. Oké, als ik op de fiets zit met windkracht 10 tegen en de bomen langs de weg mij doen geloven dat ik in een ware tornado ben beland (inclusief kletterende regen waartegen mijn regenjas geen schijn van kans maakt); dan vervloek ik de herfst ook enigszins. Maar over het algemeen is de herfst toch echt wel mijn favoriete seizoen.

Meestal krijg ik vreemde blikken toegeworpen, als ik meld dat de herfst mijn absolute favoriet is. Keer op keer moet ik weer uitleggen waarom de zon ‘zeg maar niet echt mijn ding is’. Geen probleem, ik treed met álle liefde op als ware predikster van de herfst. En daarom vond ik het hoog tijd voor een overzicht met maar liefst acht (!) redenen waarom de herfst geweldig is. Hopelijk leest iedereen dit en hoef ik mij, noch de herfst, nooit meer te verdedigen. Eindelijk rechtvaardigheid. Komen ze!

#1 Een legitiem excuus om eindeloos lang series te kijken. Onder een weinig flatteuze plaid, met dito joggingpak en huissokken, úrenlang Netflixen zonder schuldgevoel. Het is toch te koud om naar buiten te gaan, en met dit donkere, trieste weer heb je absoluut een ‘Friends’-marathon nodig om je geluksniveau wat op te krikken. Instant glimlach op je gezicht.

#2 Je hoeft even geen bikini meer aan. Dus dat betekent: vaarwel sportschool en buikspieroefeningen, hallo tonnen eten. Wat mij brengt bij punt drie.

#3 Snert, stoofpotten, pompoenen: halleluja! Herfst betekent dat het weer officieel tijd is om de spliterwten tevoorschijn te halen, de grote braadpannen af te stoffen en mijn grote oranje vriend (oftewel: de pompoen) weer in bulkhoeveelheden in te slaan bij de supermarkt. Eén ding: laat iemand alsjeblieft een eenvoudige pompoenschiller op de markt brengen. Ieder jaar snijd ik namelijk bijna mijn vingers uit te kom om die harde schil te trotseren.

#4 Chocolademelk. En warme appeltaart. Oké, ik ga nog even vrolijk verder op de etenstoer. Want in de herfst mag ik van mijzelf weer steevast aan de chocolademelk. Niets warmt mij beter op na een barre fietstocht in de kou, dan een mok vol stomende, cacaorijke troost. Een punt warme appeltaart erbij, en mijn dag kan niet meer stuk.

#5 Pumpkin Spice in álles. Je begrijpt: ik houd van herfstig eten en drinken. Want ook bij nummer 5 begin ik alweer te lekkerbekken. Van de Pumpkin Spice Latte (bij Starbucks) tot aan pumpkin spice pepernoten; al is pumpkin spice dat de klok slaat. En dat wil ik. Zoveel mogelijk. En wel nu.

#6 Nieuwe garderobe. Moet ik nog meer zeggen? Ik denk het niet. Want als er één ding is waar wij vrouwen massaal van houden, dan is het wel winkelen. En chocola, oké. Hoe dan ook, nieuw seizoen vraagt om een nieuwe garderobe. Legitiem shoppen zonder schuldgevoel, want eh, die winterjas van vorig jaar is écht aan vervanging toe.

#7 Mooie natuur in overvloed. Met stevige regenlaarzen door de bossen wandelen: heerlijk! Niets mooiers dan al die vallende bladeren, vol levendige kleuren. Oranje, rood, geel en groen; Moeder Natuur is er maar druk mee. Als je geluk hebt, spot je nog een snoezig egeltje tussen al het kleurengeweld.

#8 De kaarsen mogen weer aan. Tja, in de zomer is het weinig verleidelijk om in de puffende hitte nog een kaars aan te steken. Die extra hitte kun je er niet echt bij hebben. Maar in de herfst daarentegen, branden er steevast wat kaarsjes bij mij op tafel. Het liefst van die lekkere geurkaarsen: intens zoete vanille of, ja, daar hebben we hem weer: de pumpkin spice.

Dus, vanaf nu nooit meer met een sip gezicht de herfst in. In plaats daarvan genieten van al ’t moois dat de herfst ons te bieden heeft. Wat zijn jouw favorieten van de herfst?

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

No Responses to “8 x blij dat het herfst is”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*