Tip: ballonvaart in Groningen

‘Er gaat niets boven Groningen’, behalve een luchtballon van Greetzz! Een ballonvaart Groningen is al heel wat jaren zeer populair uitje. En logisch, want het is een uitje dat je niet snel zult vergeten. Van de Martinitoren naar het Groninger Museum. En van de Eems naar de Noordzee. Groningen biedt het allemaal! 

Veelzijdige stad én provincie

Groningen is een stad én provincie dat alles heeft. Architectuur, uitgestrekte polders, natuurgebieden en idyllische dorpen. Nationaal Park Lauwersmeer, het Reitdiepdal, rivier de Hunze en de Waddeneilanden. Maar ook omliggende dorpen zijn prachtig om te ontdekken. Winsum, Eelde en Assen? Stap in de mand van een luchtballon en ontdek de skyline van deze veelzijdige provincie.

Ben jij gek op geschiedenis? Dan is een luchtballonvaart over Groningen zeker een aanrader. Deze plek is namelijk al bijna duizend jaar oud. In 1040 is er een giftbrief waarmee de Duitse koning Hendrik III de stad schonk aan een Utrechtse bisschop. Dit erfgoed is nog goed vanuit de lucht te zien. Natuurlijk was er in de prehistorie ook al sprake van bewoning. Logisch, want de Groningse zandgronden waren goed te verbouwen. Deze twee peilers kun je nog goed ontdekken een luchtballon. En heb je vragen? De piloten van Greetzz hebben veel kennis en ervaring van de omgeving.

ballonvaart in groningen

Luchtballonvaart boven Groningen

Zin in een luchtballonvaart? Dit kun je verwachten. GreetZZ heeft een compleet programma voor je in petto. We starten eerst met een ontvangst en een check-in-moment op de startlocatie. Deze is vooraf bij jullie bekend. Een veiligheidsbriefing van onze ervaren piloten maakt elke vaart 100% veiligheid. Je wordt uitgenodigd om te assisteren tijdens de opbouw van de luchtballon. Wat al een uitje op zich is. Vervolgens zijn jullie ruim een uur in de lucht. Vervolgens is het even uitpluizen waar we precies gaan landen. Staan we weer met beide voetjes op de grond? Dan ontvangen jullie een champagneceremonie, een ballonvaartcertificaat en brengen we je weer terug naar de startlocatie. Dit alles duurt ongeveer zo’n 3 á 4 uur.

Wil jij een uitje organiseren voor vrienden, familie of misschien wel je voetbalteam? Via een persoonlijke Greetzz-account kun je jouw afspraak plannen en bekijken. Dit is de grootste vloot van Nederland. Je kunt kiezen uit alle opstijglocaties en de beste vluchtkeuze. Op zoek naar een moderne vloot? Ook dan ben je hier aan het juiste adres!

Anouk van Eldik (598 Posts)

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.


Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tip: ballonvaart in Groningen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*