Leukste cadeaus voor vader

Wie kan er trotser op een kind zijn dan juist vader? Moeders kunnen nog weleens zeuren over kleding die niet netjes zit, geknoei van de kinderen, jongens die te wild zijn of over het feit dat kleuters en schoolkinderen niet te laat naar bed mogen gaan. Vaders doen over het algemeen niet zo moeilijk. Laat die kinderen toch lekker stoeien en kleren kunnen gewoon in de wasmachine. Daarom is het heerlijk om een vader te hebben. Alle reden dus om hem eens goed te verwennen tijdens vaderdag. Dit kan op allerhande manieren, maar het belangrijkste is toch wel dat je echt laat merken hoe belangrijk hij voor je is en hoezeer je hem waardeert. Topcadeau.nl geeft tips voor een onvergetelijke vaderdag!

Wanneer is het vaderdag?

Dit jaar valt vaderdag op 11 juni in België en op 18 juni in Nederland. Omdat deze bijzondere dag voor alle papa’s altijd op zondag wordt gevierd, is de datum ieder jaar weer anders. Lastig te onthouden dus. Een gewone verjaardag valt ieder jaar op dezelfde datum en daardoor verandert de dag van de week bijna elk jaar. Het grote voordeel van een vaderdag altijd op zondag te houden, is dat de meeste mensen dan lekker vrij zijn. De kinderen hoeven ook niet naar school dus een dag bij uitstek om moederdag of vaderdag te vieren.

Wil je toch graag langer van tevoren weten wanneer het vaderdag is, dan kun je gebruikmaken van het volgende weetje: vaderdag is altijd op de derde zondag van juni. Geen excuus dus dat je het niet van tevoren wist! Je kunt ruim op tijd beginnen met het maken van gedichtjes en met knutselen aan cadeaus. Ook is het geen probleem om al weken van tevoren te bedenken wat voor leuks jullie gaan doen tijdens vaderdag. En er is zéker geen reden te bedenken waarom je op deze derde zondag van juni nog geen vaderdag cadeautjes in huis hebt. Begin op tijd en verwen je lief met de meest mooie cadeaus en attenties!

cadeaus voor vader

Hoe zorg je voor een onvergetelijke vaderdag?

Kun je wel wat inspiratie gebruiken als het gaat om een originele invulling van vaderdag? Alhoewel, origineel is misschien niet eens het goede woord. Het gaat er vooral om dat vaderdag een onvergetelijke dag wordt voor vader en dat hij eens goed in het zonnetje wordt gezet. Hoe doe je dat bijvoorbeeld? Enkele tips:

– Begin de dag relaxed. Eerst maar eens lekker uitslapen met elkaar. Ontbijt op bed lijkt soms een must op vaderdag, maar doe gewoon wat jullie prettig vinden. Als je vader eten op bed eigenlijk maar een hoop gedoe vindt, dek de tafel dan gewoon uitgebreid beneden. Vervelende klusjes zijn op vaderdag verboden voor paps, dus hij komt pas beneden wanneer alles helemaal klaar staat. De tafel afruimen is ook absoluut verboden. Dit zal voor de ene vader lastiger zijn dan voor de andere. Misschien wil hij zich niet laten kennen, maar vader is vast en zeker heel nieuwsgierig waarmee jullie hem deze keer op vaderdag verwennen. Geef de knutsels, gedichten en vaderdag cadeautjes daarom direct tijdens het ontbijt. Zijn dag kan vast niet meer kapot als jullie hem verrassen met een Game Of Thrones bierglas. Of wat te denken van een Virtual Reality (VR) bril?

– Hoe jullie de rest van deze vaderdag doorbrengen, is voor een groot gedeelte afhankelijk van de wensen van vader. Niet dat je dit perse aan hem hoeft te vragen, want het verrassingselement is juist zo leuk op vaderdag. Maar geef hem een dag waarvan hij vooral geniet. Dat lukt vast en zeker wanneer je bedenkt waar hij nu echt blij van wordt. Doet hij op zijn vrije dag eigenlijk niets liever dan een beetje lui hangen op de bank? Prima toch, gun hem dat op vaderdag. Verwen hem met een Bluetooth speaker, zodat hij ondertussen kan luisteren naar zijn favoriete muziek. Is paps echter liever sportief bezig of gaat hij er graag op uit? Regel dan een leuk uitje voor vaderdag.

Leuke uitjes op vaderdag

Als je zeker weet dat je paps helemaal blij maakt met een uitje op vaderdag, verzin dan iets leuks. Er is genoeg te bedenken en voor elk wat wils. Geniet jullie fantastische vader altijd enorm van een lekker biertje, geef hem dan een rondleiding bij een bierbrouwerij cadeau. De Game Of Thrones bierglazen komen dan uiteraard ook heel goed van pas. Is hij meer een man van de spanning en het avontuur? Is het niet snel gek genoeg voor hem? Regel dan eens een paragliding tandemvlucht voor hem op vaderdag. Vind je het zelf veel te griezelig, dan blijf je gewoon thuis maar ontzeg je vader dit spannende avontuur zeker niet.

Zeker wanneer jullie nog jonge kinderen hebben, is het uiteraard ook erg leuk om er met elkaar een dagje op uit te gaan. Vader vindt het ongetwijfeld leuk als je hem tijdens vaderdag een dagje dierentuin met het hele gezin aanbiedt. Een selfiestick is dan misschien wel een passend cadeau. Of een handige powerbank. Je kunt van tevoren wel voorspellen dat er tijdens een dagje dierentuin heel wat foto’s gemaakt worden. Wel net zo handig als de smartphone dan de hele dag niet opgeladen hoeft te worden.

cadeaus voor vader

Vaderdag liedjes

Je denkt wellicht: wat gaan we nu beleven? Vaderdag liedjes daar heb ik nog nooit van gehoord. Toch kan het ontzettend gaaf zijn om paps te verrassen met een origineel vaderdag lied. Je kunt op internet van alles vinden als je zelf geen inspiratie hebt, maar het is wellicht nog veel leuker om zelf een lied te maken. Het soort lied is een beetje afhankelijk van de persoon die het versje gaat zingen. Als je jonge kinderen hebt, kun je ze een eenvoudig versje aanleren en dit zingen zij dan tijdens deze zondag voor vader. Hij zal dit echt helemaal top vinden. Zeker weten!

Als de kinderen al wat ouder zijn of als je zelf iets gaat zingen, laat dan door middel van het lied weten hoe ontzettend fantastisch en geweldig je het vindt om hem als vader te hebben. Je kunt het vaderdag lied direct ’s morgens zingen, maar het kan ook een leuke verrassing zijn om het pas aan het einde van de dag te laten horen. Echte cadeaus zijn op deze manier haast niet meer nodig. Een leuk zelfgemaakt cadeau, een gezellig dagje uit, een ontroerend lied of een fantastische maaltijd zijn onbetaalbare geschenken. Maar, laten we eerlijk zijn, een cadeau zoals een weerstation, een luxe grillset, een portofoon of een heerlijke vuurkorf, laten een vader toch ook echt niet onberoerd. Maak er wat moois van!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Leukste cadeaus voor vader”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*