De voordelen van een huisdier

In februari kwam viervoeter Tommy ons leven binnen wandelen en we zijn elke dag nog steeds zó gelukkig met hem. Natuurlijk moet je altijd rekening houden met een huisdier en de verzorging is best prijzig, maar je krijgt er (cliché maar waar) ook zoveel liefde voor terug. Ben jij nog in twijfel of moet je je huisgenoot overtuigen? Dit zijn dé voordelen van een huisdier!

Knuffels

Beetje afhankelijk van welk dier je in huis haalt natuurlijk, maar de kans is groot dat knuffelen zijn/haar favoriete bezigheid is. Ik vind het zó gezellig om ‘s avonds met z’n allen, inclusief hond, op de bank te hangen. Daarnaast is knuffelen ook nog eens heel gezond want het gaat stress tegen, je bloeddruk daalt en je hartslag wordt lager. Knuffel er maar flink op los dus!

Therapie

Heb je je dag niet? Grote kans dat je huisdier je weer opvrolijkt. Een ochtendhumeur is er niet meer bij sinds Tommy onder aan de trap staat te kwispelen. Daarnaast moet je met een hond wel naar buiten en niets werkt zo goed om even te ‘resetten’ als een flinke wandeling in de natuur. Ook kun je alles kwijt aan je huisdier want oordelen doen ze niet. Ze voelen bovendien feilloos aan wanneer jij je niet goed voelt en komen dan met alle liefde even een knuffel brengen.

Shoppen

Hoera! Je hoeft niet alleen meer voor jezelf te shoppen, je kunt tegenwoordig ook inslaan voor je huisdier. Een mooie mand of kussen om op te slapen, eet- en drinkbakken, halsbandjes, maar natuurlijk ook voeding. En met de komst van het internet is dit gelukkig heel makkelijk geworden want ze brengen het eten gewoon bij jouw thuis. Hoef je de deur er niet eens voor uit én het is ook nog eens veel goedkoper. Dus moet je bijvoorbeeld kattenvoer bestellen? Zo gepiept en binnen 1-2 werkdagen in huis.

Beweging

Oké, dit punt geldt niet helemaal voor katteneigenaren maar wanneer je een hond in huis haalt, heb je ook direct een workout gevonden. Tommy is 1 jaar oud en een enthousiaste labrador dus hij moet zijn energie kwijt kunnen. Dat betekent dat we iedere dag flink wat kilometers met hem wandelen en als het even kan, het bos in gaan voor nog meer wandelplezier. Ik haal die 10.000 stappen per dag dus met gemak!

Poot van Tommy!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “De voordelen van een huisdier”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*