3 Lente DIY voor in huis

De afgelopen week mochten we al een glimp opvangen van een waterig winter zonnetje. Natuurlijk moet ik niet op de feiten vooruit lopen, maar ik doe het nu toch. Ik kreeg namelijk direct de lente in mijn hoofd. Blauwe lucht, vogeltjes die fluiten, alleen die akelig koude wind mocht van mij wel verdwijnen. Persoonlijk vind ik het heerlijk als ik de lente weer in huis kan halen dus bij deze: 3 Lente DIY voor in huis!

1. Bollenschaal

Onder het mom ‘ken je klassiekers’. Met een grote schaal vol bollen sla je nooit de plank mis. Met narcissen, hyacinten en blauwe druifjes in een zinken schaal, of in een mooie grote kom kom je al een heel eind. Als je het echt af wil maken, haal je bij de bloemist of op de markt een beetje mos. Dit kun je tussen de bollen planten om het één geheel te maken. Haal je mos NIET zelf uit het bos want dit mag vaak niet.

lente diy voor in huis
bron: vitatranunkler

2. Bloemen in eierschalen

Deze gebroken eierschalen haal je gewoon in de winkel. Soms hebben ze al een kleurtje en soms moet je ze nog even verven maar schattig staat het gegarandeerd. Voor de dames zonder groene vingers kun je stiekem ook een klein nep plantje er in zetten. Dat scheelt ook gedoe met water geven. Hang ze in een mooie tak waarvan de knoppen nog uit moet komen.

lente diy voor in huis
bron: hwitblogg

3. Vogeltjes in pot

Deze schattige DIY kan ik jullie niet ontnemen. Dit kleine vogeltje, of een ander klein vogeltje kun je in bijna alle winkels met paasassortiment kopen. Boor een gaatje in de deksel van de pot, zodat je de touwtjes ergens aan vast kunt maken en het takje kunt ophangen. Je kunt een beetje mos of tule onder in de pot doen, zodat het gaat lijken op een netje. Als je er een kaarsen standaard van maakt, door er een grote robuuste kaars op te zetten, zie je ook het knoopje van het touw niet meer.

Lente DIY voor in huis
bron: etsy.com

Is jouw huis al een beetje lente proof? Laat het mij weten als je ook aan de slag gaat met DIY voor in huis!

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

3 Responses to “3 Lente DIY voor in huis”

 1. 18/02/2017

  Dionne Reply

  Leuke dingen! Ik wil graag een keer mijn eigen ecosysteem beginnen in zo’n grote glazen pot. :D

 2. 18/02/2017

  Saskia Reply

  Wat een leuke DIY’s<3

 3. 20/02/2017

  Saar Reply

  De tweede met die eierschaal is supertof!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*