4 Tips: Besparen op je energierekening

De koude wintermaanden komen eraan en dat is ook buiten te merken aan de temperatuur. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld om flink energie te besparen. Maak gebruik van deze tips om je woonkamer warm te houden en om een torenhoge energierekening te voorkomen.

Zet de openhaard aan

Heb je een open haard in huis? Zet deze lekker aan, aangezien een paar blokken hout niet zoveel kosten. Het levert je erg veel gezelligheid en warmte op. Zo’n openhaard of kachel kun je ook overdag laten branden. Houd het vuur uiteraard wel te allen tijde in de gaten.

Sluit de boel af

Zorg ervoor dat er geen warmte uit de woonkamer wegglipt. Zorg er dus voor dat alle deuren en ramen gesloten zijn, zodat de warmte in je woonkamer blijft. Heb je hierna nog steeds last van tocht in je huis? Dan is het mogelijk dat je huis niet goed genoeg is geïsoleerd.

Plaats nieuwe kozijnen

Oude kozijnen laten veel kou door en dat komt je energierekening niet ten goede. Daarnaast zijn kozijnen het visitekaartje van je woning. Wil je besparen op je energiekosten? Denk er dan eens over na om je kozijnen te vervangen. De kozijnen prijzen liggen gemiddeld tussen de € 1.350 – € 1.925.

Trek de gordijnen dicht

Gordijnen brengen sfeer in je huis en dragen bij aan de warmte in je woonkamer. Ze geven een extra beschermlaag tegen de kou, zeker in combinatie met dubbel glas. Hierdoor blijft je woonkamer op een aangename temperatuur. Houd er wel rekening mee dat je gordijnen niet voor je radiatoren hangen, dit zorgt er namelijk voor dat de warme lucht niet je kamer binnenstroomt.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “4 Tips: Besparen op je energierekening”

  1. 28/11/2016

    VakmanWijzer.nl Reply

    Een hele mooie afbeelding, mooi contrast tussen de witte muur en het hout. Dit is geen standaard openhaard. Handige tips om te besparen, natuurlijk zijn er nog veel meer tips die snel een besparing kunnen opleveren. Mogelijk komt er nog een vervolg op dit stuk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*