Goede voornemens voor 2020

Onder het mom beter laat dan nooit: happy new year! De decembermaand is voorbij gevlogen. Ik vind een nieuw jaar altijd een fijn gevoel: alsof je aan een nieuw boek begint met nog lege pagina’s. Natuurlijk met allerlei dromen en plannen in het achterhoofd, maar het ”alles is mogelijk!” gevoel overheerst. En ja, goede voornemens horen wat mij betreft ook bij een nieuw jaar. Natuurlijk kun je iedere dag beginnen met mooie initiatieven maar wel zo lekker overzichtelijk om dit gewoon aan het begin van het jaar te doen toch? Heb je 12 maanden de tijd om ze te doen uitkomen, moet lukken!

Gezond leven

Ja we kunnen er maar beter meteen mee beginnen; gezond leven! Cliché holee holee. Gezond leven is iets waar ik altijd wel mee bezig ben, ik vind het belangrijk om goed voor mijn lichaam te zorgen en daarom let ik altijd op mijn voeding. Vers eten, veel groenten en fruit en weinig suiker en koolhydraten. Daarnaast kom ik bijna iedere dag netjes aan de heilige 10.000 stappen dus ik was al best lekker op weg.

Toch wil ik in 2020 nóg een stapje verder gaan. Zo begin ik de dag tegenwoordig met een groene smoothie. Super simpel en lekker: een banaan, handje blauwe bessen, havermout, kopje water en flink wat spinazie in de blender. Ideaal ontbijtje en kan zo mee de auto in voor een ontbijtje to go. Ook ben ik fanatieker dan ooit met sporten. Ik ga keurig 2 x in de week naar de sportschool voor een lesje kracht met cardio.

goede-voornemens

Buiten sporten

Is de sportschool niets voor jou? Doe het dan vooral niet! Ik heb best lang gezocht naar een activiteit die ik leuk vind, want we weten allemaal dat het anders errug moeilijk is om de deur uit te gaan. Ben jij dol op balsporten? Moet je gewoon lekker gaan voetballen of volleyballen! Extra stok achter de deur nodig? Zorg voor een sportmaatje en een leuke outfit. Met nieuwe adidas voetbalschoenen heb je toch nét even wat meer motivatie.

Stop met uitstellen

Ken je dat? Dat je al héél lang een aantal dingen op je to do list hebt staan die je maar niet uitvoert? Ik wil daar dit jaar dus mee stoppen. Zo ben ik in het nieuwe jaar meteen naar de tandarts gegaan, iets wat ik al veel te lang uitstelde. Ook hebben we in de straat een tennisbaan en zeggen al heel lang tegen elkaar en vrienden die ook in de straat wonen: ”Wanneer gaan we eens een balletje slaan?”. Dit jaar gaan we dat dus gewoon doen in plaats van er alleen maar over praten. Heb ik meteen een leuk verjaardagscadeau voor vriendlief: tennisschoenen heren, dan kan hij er echt niet meer onderuit. ;)

Lief zijn voor jezelf

Ik werk 32u als online marketeer voor verschillende beautymerken, super leuk maar ook reuze druk. Daarnaast heb ik nog mijn blog en Instagram met samenwerkingen. Dat betekent dat mijn week behoorlijk gevuld is. En ja, soms is het dan best lastig om je hoofd leeg te maken. Een keer extra ‘nee’ zeggen, rust nemen en tegen jezelf praten zoals je tegen een vriendin praat staat dan ook genoteerd als mijn goede voornemen. As we speak: het bad loopt vol dus ik ga zo heerlijk me-timen met een boek en kop thee.

Heb jij nog goede voornemens voor het nieuwe jaar? Ik ben benieuwd!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Goede voornemens voor 2020”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*