Heb je jouw favoriete tas al gevonden? [updated]

Ik ga bijna van werkgever veranderen en dat betekent dat ik er niet meer als een journalist bij kan lopen straks. Ja, echt waar. Iets zakelijker moet het, en bij zakelijk hoort ook een goede, stylish verantwoorde tas, waar toch het één en ander in kan. Helaas hou ik niet van handtassen, ik wil mijn handen vrij hebben. Daarom heb ik nu een rugtas. Op zoek naar de juiste tas voor mij!

En wat werkt er nou beter dan vragen op Twitter welke merken mooi/gaaf/zakelijk/cool zijn? De hele dag liep mijn timeline over van de tips en zelfs al wat plaatjes van anderen hun favoriete tas. Lang niet alle tips waren nuttig, er zijn veel merken die ik niet bij mij vind passen en veel types tassen die ik niet oke vind. Ook al is het goed om te weten wat je NIET wilt, het maakt een zoektocht door zoveel tassen niet direct makkelijker.

Nogal wat eisen

Het internet puilt letterlijk uit van de websites die tassen verkopen. Daar kwam ik in mijn eigen zoektocht via Google al achter en er waren tweeps genoeg die nog merken en webshops noemden die ik zelf niet had gevonden. Inmiddels heb ik zo’n vijftal websites gevonden met tassen waar ik me qua stijl aardig in kan vinden. Daarnaast nog een sloot aan andere webshops waarvan de tassen op zich mooi zijn, maar die niet bij me passen. Uit de eerstgenoemde vijf ga ik binnenkort een tas kiezen. Eén ding dat ik heb geleerd is dat een goede tas geld kost. Zeker als die aan mijn specifieke modesmaak moet voldoen. Hij moet zakelijk door de beugel kunnen, hij moet toch ook wel geinig zijn en het moet een schoudertas zijn, want zoals gezegd: ik hou niet van handtassen. Ik ben écht een meisje, maar ik hou niet van onpraktische mode-accessoires. Schoenen moeten bij mij ook lekker zitten én stylish verantwoord zijn, een combinatie die vaak genoeg onmogelijk lijkt te zijn.

Mijn opties

Wat mij betreft zijn dit de opties die ik heb tot nu toe, laat in de comments ff weten welke je tof vindt!Tweeps favorites

Tijdens mijn zoektocht kwam ik op het idee om mijn zoektocht extra leuk te maken door te vragen op welke tas mijn followers helemaal gek zijn. Ook via Facebook heb ik een aantal reacties gekregen. Crowdsourcing werkt dus echt, want tot nu toe heb ik al 25 foto’s, en het aantal breidt nog uit! Vind ik persoonlijk supergaaf! Sommige tweeps hebben een verhaal bij hun tas en die wil ik er specifiek even uitlichten!

Marnix
“Het begon zo’n vier maanden geleden toen ik ging wonen/werken in Amsterdam. Aangezien ik oorspronkelijk uit Maastricht kom en mijn ouders en vrienden daar nog steeds wonen wist ik dat ik zo nu en dan op en neer ging reizen. Een reis die in totaal toch 2,5 uur in beslag neemt. Een goede reistas is dan ook wel een pre. Niet alleen qua comfort, maar ook qua uiterlijk. Na wat speuren op Internet kwam ik een reistas tegen van Adidas Originals onder de naam Adidas Teambag. Zoals de naam al doet zeggen heeft hij de uitstraling van een voetbaltas uit de jaren 80, donkerblauw, van een soort leerachtig spul gemaakt en hij heeft drie vakken. Wat deze tas zo speciaal maakt zijn de twee hengsels, zo kan ik hem makkelijk over m’n schouder dragen (niet te verwarren met de manier waarop vrouwen een schoudertas dragen). Verder biedt de tas genoeg ruimte om (vuile) kleding mee te nemen. Ik schat dat de tas zo’n 60cm lang is. Ik heb de tas gekocht op Zalando.nl voor een euro’tje of 80. Hij is verder duurzaam en gaat tot nu toe zonder slijten mee. Tevens was deze tas ook verkrijgbaar in het zwart.”

Raymond
“Deze Mexx-tas, een verjaardagscadeau van mijn ex-partner, is klein, net genoeg voor een portefeuille, een sleutelbos, een telefoon en wat ander klein spul. Ik ben een grote fan van de herenhandtas, te meer omdat veel mannen hun zakken van hun kostuum helemaal volproppen. Gevolg is een scheefzittend pak, met uitpuilende binnenzakken… En wat bleek onlangs: mijn iPad2 past er ook in! Nét!”

Susanne (via Facebook)
“Tijdens een weekendje weg in Maastricht stuitte ik op een Desigual tas. Het was liefde op het eerste gezicht, wat een leuke vrolijke tas met prachtige stoffen. Maar toch twijfel, dus laten staan. Toen ik uiteindelijk ontdekte dat zo’n tas toch echt bij me past, was ie natuurlijk nergens meer te vinden. Stad en land afgezocht! Uiteindelijk de hoop dat mijn man hem in Barcelona voor me kon oppikken (want daar komt de tas vandaan), maar net voor hij naar Barcelona ging, moest ik zelf naar Leipzig en stuitte daar op een Desigual winkel. Fingers crossed en naar binnen. Er bleek een outlet verdieping te zijn, dus hup naar boven!! En nadat ik de hele afdeling binnenstebuiten had gekeerd,
stond daar in het allerlaatste hoekje…mijn tas (en nog in de aanbieding ook)!!! Halleluja!!
Ruim 13 maanden na onze eerste ontmoeting waren wij herenigd!!”

susanne

Overige tweeps
@dim@fashiontweet@helennium@hospiheks@kruithoph @lvenselaar@mar_ti_ne@markhulstein@redscorpion@spems @tdwestenthea van der werftom rozema@vanderwijk@xerins @postma@jezmusic@aaltjevincent@natasjadb@ankevandevliet@charizz@divelopnljudith@susanjanssen@cmeerbeek

Bedankt!

@dim @fashiontweet @helennium @lvenselaar @mar_ti_ne @markhulstein @tdwesten @postma @hospiheks @redscorpion @vanderwijk @kruithoph @spems @xerins @jezmusic @aaltjevincent @natasjadb @divelopNL @ankevandevliet @charizz @susanjanssen @cmeerbeek en Tom Rozema, Judith, en Thea van der Werf-Pots via Facebook.

Denk je nou naar aanleiding van bovenstaande opties voor mij nog andere tips te hebben die bij mij passen, gooi ze in de comments! Je eigen favoriete tas kun je twitteren via @anneliesje of mailen naar info at anneliesje punt nl.

Update 5-08-2011: Inmiddels mijn favoriete tas gevonden! Het is er eentje van de Adwick-serie van The Chesterfield Brand en ik ben er superblij mee (want ik kon hem met korting kopen). Dat merk heeft overigens meer toffe tassen, dus wellicht dat ik nog niet helemaal uitgekocht ben, aangezien in mijn huidige tas net mijn iPad2 past maar geen laptop(je).

Annelies Verhelst (102 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

4 Responses to “Heb je jouw favoriete tas al gevonden? [updated]”

 1. 21/06/2011

  Jeannemique Reply

  Op dit moment onderweg, dus nu even het favoriete snoepje van de dag, de vintage laptop case: http://www.rainebrooke.com/product/funchicov2.html. Wie had gedacht dat er niche webshops bestaan die enkel roze laptoptassen verkopen. :-)

 2. Ik zou gaan voor de tas met de grote gespen.. groen.. ?

 3. 24/06/2011

  Renee Reply

  Timberland tas ben ik voor. Of deze http://www.droomtassen.nl/cowboysbag-washington.html

 4. 22/08/2012

  Wouter Blom Reply

  wij hebben met het hele team backpacks van crumpler. 1 in het rood, de rest zwart. Ik heb net gekeken, maar ze verkopen ze niet meer. Aangezien we vanaf 1 oktober een extra medewerker krijgen mogen wij ook weer op zoek naar onze favoriete tas.

  De voorkeur ligt zeer sterk voor rugtassen omdat we allemaal op de fiets naar kantoor gaan. Daardoor zijn rugtassen veel praktischer dan de alternatieven (17"laptops)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*