Heb jij jouw goede (sport) voornemens al waar gemaakt?

Je trekt je favoriete broek aan. Hm…Met wat moeite trek je hem over je bovenbenen omhoog en wanneer je de knoop dicht wilt doen, merk je dat je meer kracht moet zetten dan normaal. Geen paniek: met name in de decembermaanden, met al die heerlijke hapjes, is het hartstikke normaal dat je aankomt. Gelukkig zijn daar nog de goede voornemens om in het nieuwe jaar de pondjes er weer af te werken!

De 3 meest gekozen voornemens begin dit jaar waren namelijk afvallen, vaker tijd vrijmaken voor ontspanning en meer sporten en bewegen. Door het hectische en veeleisende leven van alledag blijkt dat veel vrouwen – bijna de helft – niet of nauwelijks sport.

Wat willen vrouwen?

Drogisterijketen Etos dook met een onderzoek dieper in op deze vraag. Wij vrouwen willen met weinig moeite en geld, zo fit mogelijk voor de dag te komen. Maar is dat realistisch? De meeste vrouwen (74%) zou bijvoorbeeld graag meer dan 1 uur per week willen sporten, terwijl het aangeraden wordt om minstens een half uur per dag te bewegen. Je zou denken dat de voornaamste reden hiervoor is dat deze vrouwen te druk bezig zijn. Met hun baan en kind, bijvoorbeeld. Echter geeft het grootste gedeelte (20%) aan dat dit komt omdat…Ze er gewoonweg geen zin in hebben! Het ontbreekt veel vrouwen dus aan motivatie, en een andere grote groep (16%) is daadwerkelijk te druk met haar dagelijkse verplichtingen. De helft van de ondervraagde vrouwen sport liever niet in de sportschool. Maar er zijn natuurlijk genoeg leuke alternatieven! Be creative.

Druk, druk, druk

‘s Morgens vroeg gaat de wekker, vervolgens werken van 9 tot 5, dan moet er gekookt worden en vervolgens mag je ook nog eens zorgen dat je huis spik en span in orde is. Wist je dat vrouwen gemiddeld méér dan 12 uur per week bezig zijn met huishoudelijke taken? Het is dan ook belangrijk om jezelf niet voorbij te lopen. Zwarte wallen, bloeddoorlopen ogen en een vale teint: stress is beauty killer nummer 1! Daarom vindt 30% het belangrijk om een goede balans tussen werk en privézaken te vinden, 28% neemt extra vitamines in, 26% gaat regelmatig naar de kapper en 20% last graag een beautymoment in met fijne verzorgingsproducten.

Is het al lente?

Een tekort aan vitamine D, die je vooral binnenkrijgt door de zon, leidt onder andere tot sombere gevoelens en vermoeidheid. Daarom voel je je in de winter soms niet kiplekker! De wintermaanden zijn dan ook de minst populaire maanden om te sporten (en nee, couchsurfen is géén sport!). Met slim en creatief denken kun je echter al een hoop veranderen. Denk je fit! Etos denkt graag met je mee en geeft je de volgende handige tips:

3 slimme tips om fit te worden (en blijven):
1. Heeft het openbaar vervoer weer eens vertraging? Ga niet sippen, maar ga heen en weer lopen. Dit houdt je warm en fit (ijsberen doen het niet voor niets)!
2…Vliegen in 1 klap: maak van het opruimen een work-out. Zet een opzwepend muziekje aan (en zing lekker mee).
3. Jimmy Choo, I love you: grijp die stiletto’s weer eens van die stoffige plank en loop erop totdat je niet meer kunt. Van hoge hakken krijg je prachtige benen!

Voor meer tips kijk op www.etos.nl/voel-je-fit

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

One Response to “Heb jij jouw goede (sport) voornemens al waar gemaakt?”

  1. 24/02/2013

    rikus Reply

    Leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*