How-to: shape je gezicht in 4 stappen

Kim Kardashian staat erom bekend en het maakt een bezoekje aan Robert Schumacher overbodig. Ik heb het natuurlijk over het ‘shapen’! Met deze techniek haal je het beste uit jouw gezicht met minimale inspanning. In deze how-to laat ik je in 4 gemakkelijke stappen zien hoe jij dit thuis kunt gaan doen.

Wat is shapen?

Je speelt met accenten in het gezicht door bepaalde kenmerken te ‘verleggen’. Dit doe je met behulp van een donkere en matte poeder. Het is belangrijk dat deze poeder geen shimmers of glitter bevat: dit geeft namelijk een tegenovergesteld effect.

Wat heb je ervoor nodig?

Ik gebruik de volgende (budget) producten:

  • Catrice Absolute Eye Colour (080 Go, Charlie Brown!)
  • Essence blushkwast
  • Etos oogschaduwkwast

Stap 1: vind je kaaklijn

We gaan beginnen met het shapen van je jukbeenderen. Om de plek te vinden waar je de bruine poeder aan moet brengen, kun je je wangen ‘inzuigen’ en een kusmond maken. Op de plek waar je gezicht invalt kun je de lijn aan gaan brengen: je kunt eventueel je vinger als index gebruiken. Het ziet er een beetje vreemd uit, maar het is voor een goed doel:

Het is de bedoeling dat de bruine poeder ónder je jukbeenderen komt. Zo, pak nu je blushkwast op en ga mee naar stap 2!

Stap 2: perfectioneer je kaaklijn

Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar we blijven bij mijn techniek, dus dip je kwast in de poeder en klop deze af. Vervolgens begin je iets van je oren af en trek je een lijn tot ongeveer 3 cm. voor je mond. Niet schrikken nu! Het blending gedeelte komt nog.

Oké, nu heb je een bruine streep op je wang staan. Herhaal het proces aan de andere kant. Daarna klop en smeer je de kwast weer goed uit om vervolgens te blenden totdat je een natuurlijk resultaat hebt bereikt.

Stap 3: op naar een mooi neusje

Voor wie net zoals ik niet gezegend is met een Michelle Pfeiffer neus is de volgende truc handig. Je gaat namelijk je neus optisch kleiner maken door, wederom, strepen te zetten en te blenden. Er is niet echt een manier om de juiste plek te vinden. Kijk gewoon goed naar de brug/het midden van je neus en zorg dat je 2 strepen daarnaast trekt. Dus, pak je oogschaduwkwast, dip hem in de poeder, klop hem uit en repeat after me:

Nogmaals, maak je kwastje schoon en blend naar smaak. Kijk ook goed in het daglicht! Daar kun je namelijk goed zien of de lijnen nog te hard zijn.

Stap 4: Finishing touch

Nu gaan we de laatste kenmerken in je gezicht aanpakken. Dat zijn je slapen en onder je gezicht/je hals. Zet een dotje poeder op je slapen en blend dit weer zachtjes uit. Hetzelfde doe je onder je gezicht/begin hals: hier veeg je met de kwast overheen zodat het lijkt alsof je een sterkere kaaklijn hebt.

Het eindresultaat

Je lijkt meer gedefinieerde jukbeenderen te hebben, je hebt een slanker gezicht, met een sterkere kaaklijn en een fijnere neus. Hello Angelina Jolie! Het is helemaal niet nodig om aan jezelf te laten sleutelen, met make-up kunnen we al een hoop. Veel plezier met shapen en vergeet niet dat echte schoonheid vooral uit jezelf komt!

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

No Responses to “How-to: shape je gezicht in 4 stappen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*