Huis beveiligen tegen inbraak

Het is, naast brand, een van de grootste angsten van bijna iedere huiseigenaar: een inbraak. De cijfers liegen er niet om. Er wordt behoorlijk veel ingebroken. Bepaalde regio’s zijn meer in trek dan andere en vooral in de vakantieperiode slaan inbrekers maar al te graag toe. Wat kun je doen om dit te voorkomen? Of liever gezegd; wat kun je doen om de kans op inbraak zo klein mogelijk te houden?

Vakantieperiode

Inbrekers hebben natuurlijk het liefst woningen waar niemand thuis is. Ze houden huizen in de gaten en met name in de vakanties slaan ze toe. Ze zien al gauw welke woningen er verlaten bij staan: geen auto’s op de oprit, de lampen staan uit en een stapel post? Check. Ik hoorde zelfs afgelopen zomer van een ”trucje” waarbij ze steentjes neerleggen en een paar dagen later weer checken of deze lokkertjes er nog net zo bij liggen. Zo gemeen. Maar helaas hebben we ermee te dealen en kunnen we maar beter zorgen dat we een bewoonde indruk achterlaten als we op vakantie gaan. Eventueel een auto van de buren op de oprit, een koffiekopje op tafel laten staan en met een timer de lampen ‘s avonds aan doen.

tegen inbraak

Meer maatregelen

Je hebt natuurlijk allerlei alarmsystemen die je huis extra beveiligen tegen inbraak. Vooral als je achteraf woont is dit in sommige gevallen aan te raden. Op de site van de politie kun je zien in welke regio veel inbrekers actief zijn. Mocht je overwegen om extra maatregelen te treffen kun je het beste informeren naar de mogelijkheden bij een partij die vrijblijvend advies geeft. Ze kijken dan bijvoorbeeld naar ramen en deuren en lopen door het huis om de beste beveiliging te bepalen.

Oude sloten vervangen kan helpen om het inbrekers moeilijker te maken. Een erkende slotenmaker kan je hierbij helpen. Vaak bieden zij verscheidene diensten aan en kijken ze echt per huis wat de beste opties zijn.

Tegenwoordig zie je steeds meer WhatsApp groepen waarbij buren elkaars huis in de gaten houden. Heel prettig natuurlijk, helemaal als je op vakantie bent. De laatste tip: inbrekers houden niet van honden. Het geblaf bezorgt een hoop stress. Een wel heel fluffy alarmsysteem, maar het is niet voor niets dat ‘waakhonden’ bestaan natuurlijk!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Huis beveiligen tegen inbraak”

  1. 31/01/2020

    Vanessa Reply

    Goede tips! Vooral tijdens de vakantieperiode let ik hier allemaal extra goed op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*