Kerstshopadvies: de juiste cadeaus matchen met de juiste persoon

De jaarlijkse stress rondom het kiezen van de juiste kerstcadeautjes is voor sommige bijna tastbaar. Hoe maak ik een blijvende indruk zonder veel geld uit te geven? Ik heb jaren geleden ontdekt dat ik een aardig talent heb weten te ontwikkelen voor het matchen van het juiste cadeau met de juiste persoon. Geef mij een aantal richtlijnen en ik kom er meestal wel uit.

Wat ik vooral leuk vind om te doen is het zoeken naar een budgetvriendelijk cadeau dat toch een luxe of zelfs decadente uitstraling heeft. De truc is om alledaagse dingen eens wat beter te bekijken. Zo zijn de bijna suffe sokken voor vader saai te noemen, maar niet als je een paar bijzondere herenkousen uitzoekt. Waarom geen kniehoge sokken van het fijnste katoengaren bijvoorbeeld? Je hebt al een mooi paar voor 25 euro (zoals deze). Dat is op zich niet superveel geld, maar je geeft dan wel een super-de-luxe sok, eh kous.

Foodilicious

Mocht je het nog iets vriendelijker voor je portemonnee willen of moeten houden, maar je wil wel graag met iets moois aankomen bij de gastvrouw die het kerstdiner organiseert, denk dan eens aan mooi eten. Mooi eten? Ja, zoals ciappe, Italiaanse crackers die je bij de meeste kaasjuweliers wel kan kopen. Zo’n pakje kost onder de 5 euro en het is weer eens wat anders dan Melba toast. Mocht er ruimte voor zijn, koop er een potje pesto bij, of beter nog, maak zelf pesto (supermakkelijk). Strik eromheen en presto! De terugkerende (eco)markten zijn ook een goede plek om mooie etenswaren op de kop te tikken. Kopen van kleine ondernemers is sowieso slim en verantwoord.

Licht is ook leuk om te geven, symbolisch ook in deze donkere dagen. Ik geef zelf graag een fraaie waxinelichthouder. De Bijenkorf heeft nu een aantal mooie in de aanbieding (zoals deze), maar je kunt ook even de Xenos binnenlopen. Met een zak waxinelichtjes erbij maak je het geheel af.

Leesvoer

Voor het nichtje dat zo van mode houdt koop je bij de betere boekhandel één van de laatste internationale modeglossies. Weer een item wat op zich best aan de prijs is als je het voor je zelf koopt, maar onder een tientje toch een budgetvriendelijk cadeau.

Mijn best bewaarde kerstcadeau tip is toch wel de ‘sale’-planken bij de American Book Center in Amsterdam aan het Spui. Hier vind je echt topboeken van de meest uiteenlopende onderwerpen voor een prikkie. Ik heb ooit eens voor een kerstdiner met 8 vrienden voor onder de 100 euro iedereen een prachtig boek kunnen geven. Leuk om uit te zoeken met jouw vrienden in gedachte en leuk om te geven.

Zomaar wat inspiratie dus. Spreek mij gerust aan via twitter (@fashiontweet) als je er niet uitkomt. Ik help graag, cadeaus geven is echt te leuk!

Barbara Barnes-Gravesteijn (leeftijd), woont in Amsterdam en is eigenaar van FashiontweetPR. Fashionjunkie, laat geen sale aan zich voorbijgaan en houdt bovendien van cadeautjes geven (en krijgen). Is te volgen op @fashiontweet op Twitter.

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

One Response to “Kerstshopadvies: de juiste cadeaus matchen met de juiste persoon”

  1. 24/12/2012

    Anita de Nijs Reply

    Bedankt voor de tip van het American Book Center, daarvan was ik nog niet op de hoogte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*