Mijn favoriete lijstjes

Hoe leidt een chaotisch mens een redelijk georganiseerd bestaan? Ik geloof dat daar maar één juist antwoord op is: een goed notitieboek. Mijn redder in nood, want mijn to do lijstjes zijn vaak eindeloos. Ook heb ik regelmatig op de meest vreemde plekken en tijdstippen een enorme inspiratieboost en deze ideeën mogen natuurlijk niet verloren gaan. En uiteindelijk gaat er natuurlijk ook niets boven een ouderwets pennetje op een mooi papiertje. Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een leren Amalfi notitieboek en deze staat inmiddels vol met lijstjes, heel veel lijstjes.

Ik vermoei jullie regelmatig met mijn liefde voor lijstjes (en ja die is al als kind begonnen bij het boek Lena Lijstje etc etc) en dat ga ik ook deze keer gewoon weer doen. Ken je dat moment waarop je voor het eerst in een nieuwe agenda gaat schrijven? Dat gevoel dat het allemaal heel netjes moet en absoluut georganiseerd en met de juiste pen en zonder krassen en nog zoveel meer. Bij normale mensen verdwijnt dat gevoel geloof ik na een dag wel, maar bij mij houdt dat 365 dagen per jaar stand. En helemaal met mijn nieuwe Amalfi, want dat leer is zo zacht en het papier vraagt gewoon om heel veel mooie tekst. Mijn notitieboek ziet er dus uit alsof het de meest gesoigneerde eigenaar ooit heeft en op iedere bladzijde is plaats voor een keurig lijstje.

FullSizeRender

Mijn favoriete lijstjes

– De welbekende To Do List 

Hoewel deze eigenlijk helemaal niet heel leuk is, maar vooral lekker praktisch en vaak maak ik hem leuk door er een taak als ‘een ijsje eten’ aan toe te voegen. En dan vervolgens in plaats van vinkjes ijsjes gebruiken natuurlijk.

– Meest inspirerende quotes

Ja, ik ben dus echt een instant sucker voor quotes. Ik weet dat er veel haters zijn op dit gebied, maar ik geniet nu eenmaal van mooie woorden. Ook al zijn deze vaak een beetje zoetsappig en hebben ze een hoog ‘DUH’ gehalte.

– Het blije lijstje

Het blije meisje schrijft een blij lijstje. Al even zoetsappig als punt twee, maar schrijf dagelijks een aantal positieve dingen op dit lijstje en je merkt dat je focus echt op kleine geluksmomentjes komt te liggen.

Schermafbeelding 2015-07-08 om 14.26.13

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

10 Responses to “Mijn favoriete lijstjes”

 1. Prachtig notitieboekje! ik was net op zoek naar iets gelijkaardigs x

 2. 23/07/2015

  Sophie Reply

  Je hebt er vast ook al een lijstje in staan met blog inspiratie, Hé,het is oké, droomreisbestemmingen en dan New York, Miami, de Bahama’s en Zuid Afrika afgestreept en je new month goals. Ik ben ook zo’n lijstjes-type. Ben wel benieuwd hoe netjes je schrijft en of je er een vinkje voor zet of ze doorstreept!

  • 23/07/2015

   Anouk van Eldik Reply

   Jep, blog inspiratie en ‘hé, het is oké’ staan er zeker in! Droomreisbestemmingen is een goede, daar ga ik nog eens een lijstje van maken. Neee, doorstrepen gaat dus al te ver haha, het moet voor altijd leesbaar blijven. Een simpel krulletje voldoet!

 3. 23/07/2015

  Astrid Reply

  Wat een prachtig notebook!
  Voor de to do van de site gebruik ik wunderlist, de site onderhoud ik samen met mijn zusje dus dan is een online versie wel makkelijk.
  Maar boekjes blijven mij altijd aantrekken.

 4. 23/07/2015

  Nesrin Reply

  Ik moet Lena Lijstje toch echt een keer lezen ;-) Mooie notebook woman!

 5. 23/07/2015

  Livia Reply

  Wat een leuk notitie boekje!

 6. 23/07/2015

  Dina Reply

  Jaaa to do lists en blije lijstjes maak ik ook heel graag. Voor quotes heb ik een apart boekje. <3

 7. 24/07/2015

  Dascha Reply

  Haha ik maak ook graag lijstjes :-P Zorgt voor veel rust!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 8. Wauw, wat een mooi notitieboekje! Echt super, super mooi. Ik ben ook iemand die graag quotes verzameld trouwens, leest altijd super vlot en werkt vaak heel erg inspirerend.

 9. 24/07/2015

  De Dotties Reply

  De to-do’s en quote lijstjes heb ik zelf ook, ben er dol op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*