Moedermelk: kostbare voeding voor je baby

De kraamtijd is altijd een bijzondere tijd voor moeders; een periode waar je je leven lang herinneringen aan bewaart.  Vraag je aan moeders wat hun mooiste, intiemste herinnering aan deze periode is, dan is het geven van borstvoeding een van de meest gehoorde antwoorden.

Voor de baby is borstvoeding de meest complete voeding die er is. Moedermelk zit bomvol stoffen die de baby beschermen tegen ziekten en bepaalde infecties. Daarnaast zijn de voedingsstoffen essentieel voor de ontwikkeling van uw baby.

Voor de moeder is het geven van de borst een moment om te genieten van een tevreden baby. En omdat het aanmaken van de kostbare melk veel energie kost, verdwijnen de zwangerschapskilo’s als sneeuw voor de zon. Slechts 20% van de vrouwen geven hun kindje geen borstvoeding.

moedermelk

Borstkolven waar en wanneer je maar wilt

De kraamtijd is een periode van genieten, maar aan alles komt een eind. Is het tijd om weer aan het werk te gaan, dan zal er het een en ander moeten worden georganiseerd. Het doorgaan of stoppen met borstvoeding bijvoorbeeld kan een dilemma zijn. Het geven van borstvoeding tot een half jaar na de geboorte is het ideale uitgangspunt. De helft van de vrouwen die borstvoeding geven stoppen hiermee eerder, meestal omdat de dagelijkse verplichtingen dit onmogelijk maken.

Zolang de moeder echter nog melk aanmaakt, is het mogelijk deze op te vangen door de borsten te kolven. Met een borstkolf kan dit waar en wanneer je maar wilt. Er zijn vele soorten borstkolven te koop, variërend in prijs, kwaliteit en gebruik. Het merk Medela blinkt uit op alle vlakken en heeft een ruim assortiment kolven, flesjes en kraamartikelen. Medela wordt zowel door particulieren als door vele ziekenhuizen gebruikt en scoort 5 sterren bij de Consumentenbond.

De verschillende Medela kolven

De producten van Medela zijn van hoge kwaliteit. Naast de verschillende soorten borstkolven hebben zij een ruime keuze aan spenen, flesjes en accessoires. De borstkolven worden onderverdeeld in handkolven, elektrische kolven en de dubbele borstkolven.

De handkolf van Medela is de kleinste ter wereld; je kunt hem eenvoudig en discreet meenemen in je handtas. Gebruik je een kolf incidenteel, dan is deze kolf geschikt voor zo’n 9 afkolfmomenten per week.  Hij wordt geleverd met een flesje en een Calma speen.

Een elektrische borstkolf heeft als voordeel dat het afkolven sneller gaat. Zowel de handkolven als de elektrische kolven werken op basis van de 2-Phase Expression Technology. Deze bootst het natuurlijke zuigritme van jouw baby na waardoor je een snellere toeschietreflex krijgt en er een optimale melkstroom ontstaat.

De dubbele elektrische borstkolf werkt hetzelfde als de enkele versie. Met deze kolf kan je echter tegelijkertijd beide borsten kolven. De elektrische kolven werken zowel op netstroom als op batterijen. Je bent dus niet afhankelijk van een stroomaansluiting.

De bijzondere Medela Calma speen

Medela heeft een bijzondere speen ontwikkeld, de Calma speen. Met deze speen kan jouw kindje tegelijkertijd drinken, ademhalen en rustig pauzeren. Alleen wanneer er een vacuüm wordt gecreëerd, begint de melk te stromen. Afwisselen tussen borstvoeding en flesvoeding vormt hierdoor geen probleem. Omdat de speen niet lekt, zal de baby minder vaak melk bij een boertje teruggeven.

De Medela Flow spenen hebben een langzame stroomsnelheid en zijn geschikt voor baby’s tot 3 maanden. De Medium Flow spenen hebben een normale stroomsnelheid. Alle spenen passen op de moedermelkflesjes van Medela die een inhoud van 150 ml of 250 ml hebben.

Onderdelen en accessoires

Nog een voordeel van Medela is het ruime assortiment onderdelen en accessoires. Een belangrijk onderdeel van de borstkolf is het borstschild. Deze schilden zijn in 5 verschillende maten verkrijgbaar. Gebruik je de verkeerde maat, dan kan dat pijn en ongemakken veroorzaken. Een goed passend borstschild zorgt ervoor dat de borst goed geleegd wordt en de hoeveelheid afgekolfde melk optimaal is. De kraamhulp kan je helpen bij het bepalen van de juiste maat.

Handige accessoires van Medela zijn bijvoorbeeld de QuickClean magnetronzakken. Hierin kunnen flesjes, spenen en kolfonderdelen in een handomdraai worden gesteriliseerd. Of de koeltas waarin je 4 flesjes met afgekolfde melk buitenshuis koel kunt bewaren.

Alles over Medela kraamartikelen bij de thuiszorgwinkel

Als nieuwbakken moeder wil je het beste voor je kindje. De Medela babyproducten zijn betrouwbaar en erg vriendelijk in gebruik. Ben je van plan een borstkolf aan te schaffen, laat je dan uitgebreid informeren bij een specialist zoals de thuiszorgwinkel. Zij hebben een ruime keuze in Medela artikelen en geven je passend advies.

Dit artikel is in samenwerking geschreven

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

No Responses to “Moedermelk: kostbare voeding voor je baby”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*