Niet op vakantie? Organiseer een fleurig tuinfeest!

Goed, ondanks dat het zomerweer alweer voorbij lijkt te zijn, kunnen we toch zo nu en dan nog genieten van erg mooie zonnige dagen en zijn we vanzelfsprekend veel meer buiten. Een terrasje pakken, naar het strand of een lekker stukje varen. Maar het thuis gezellig maken is natuurlijk ook fijn!

Organiseer eens een fleurig tuinfeest! Dat is: als je een tuin hebt. Maar met een beetje fantasie tover je je balkon ook om tot een fleurig feestje.

Feestje in eigen tuin

En zeg eens eerlijk, wat is er fijner dan een gezellig tuinfeest met je naaste vrienden en familie? Heerlijk in eigen tuin, met een drankje of een hapje of zelfs een barbecue. Veel Nederlanders weten hier wel raad mee, maar wil je weer eens iets anders dan een standaardbarbecue, dan is het leuk om net even wat extra tijd te steken in de decoratie.

Tips voor een kleurig bloementhema

Natuurlijk kun je wat betreft de decoratie zelf bepalen wat je leuk vindt. Wel is het zo dat wanneer je een bepaald thema of een kleur doorvoert, je een extra mooi en bijzonder geheel creëert. Een makkelijk uit te voeren thema is een romantisch bloementuinfeest. Hier een aantal handige tips!

 • Zet her en der op de tafels mooie wilde bossen bloemen neer. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld rozen in dezelfde kleur neer te zetten, maar voor een extra speels effect mix je wilde paarse bloemen met keurige rode rozen en wat groen blad. Geen mooie bloemen kunnen vinden of vind je verse bloemen te duur? Ook met goede nepbloemen creëer je een soortgelijk effect.
 • Bij een romantisch bloementhema hoeft alles niet zo strak. Indien je een grote tafel neerzet maar niet genoeg (eigen) stoelen hebt, vraag vrienden, kennis en familie om eigen stoelen mee te nemen. Juist met deze verschillende stoelen heb je ook weer dat speelse effect dat past bij dit thema. Heb je tijd over en ben je een beetje handig met naald en draad? Koop op de markt goedkoop stof met verschillende bloemenprints en naai zelf nog wat fleurige kussenhoezen in elkaar.
 • Voor een extra romantisch effect kun je lampions ophangen. Lampions zijn er in alle kleuren, soorten en maten te verkrijgen. Een andere leuke optie is het ophangen en neerzetten van glazen (jam)potjes met een waxinelichtje er in.
 • Dit kleurige thema kun je zelfs tot in het eten en drinken doorvoeren. In een creatieve bui en nog wat tijd over? Serveer frisse fruitcocktails en versier de rietjes zelf door felgekleurde cakevormpjes te verknippen. Barbecuespiesjes zien er net wat vrolijker uit door vlees af te wisselen met gekleurde groentes als paprika, courgette, wortel en andere groentes. Maar niet alleen vlees en groente doen het goed op de barbecue! Rijg verschillende kleuren fruit op stokjes en strooi hier wat suiker overheen. Als het goed is karameliseert de suiker een beetje en heb je een heerlijk fris dessert!

Nu alleen nog hopen dat het droog blijft en dan rest er nog slechts één ding: puur genieten!

Dit artikel is geschreven door Saskia Jaspers. Saskia is freelance schrijver voor verschillende blogs en websites. Schrijven is naast haar werk ook één van haar passies. Het liefst schrijft ze over reizen, mode, lifestyle en interieur. Op dit moment schrijft ze bijvoorbeeld voor online meubel shop Home24. Ook houdt ze van (verre) reizen maken, nieuwe recepten uitproberen en andermans verhalen lezen. In de vorm van een goed boek of blog, dat maakt dan niets uit. Toekomstdromen zijn een eigen blog starten en ooit nog een boek schrijven.

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

4 Responses to “Niet op vakantie? Organiseer een fleurig tuinfeest!”

 1. 28/08/2012

  Robin Reply

  @Altijd handig, een stroomstootwapen.

 2. 30/08/2012

  Annelies Reply

  Uhm, he?

 3. 15/11/2012

  Chantal Dikmans Reply

  Wijs jullie graag op deze site: [url=http://meubelique.nl/ ]meubelique.nl[/url]site met heel veel leuke artikelen voor in je tuin en om je tuinfeest compleet te maken

 4. Stop eens met spammen joh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*