Offline afkicken van je smartphone

De hele dag lopen wij met onze smartphones. Ze zijn bijna vast gegroeid aan onze handjes. Het mag een wonder heten dat we nog geen vierkante ogen hebben ontwikkeld. We hebben echter wel flijm scherpe reflexen te danken aan deze monstertjes. Zodra het teken wordt afgegeven van een bericht of notificatie gaat onze aandacht binnen een vliegensvlug moment naar grote vriend smartphone.

Zelf ben ik net zo goed dol op mijn telefoon. Ondanks dat ik een jaar geleden de aller goedkoopste mobiel heb gekocht die ik kon vinden, met alle gevolgen van dien, kan ik toch echt niet zonder dat ding.

Totdat hij wel heel veel aandacht op begon te vragen en ik toch lichtelijk gestresst begon te raken van het manipulatieve monster in mijn broekzak. Deze meivakantie heb ik dus besloten mijn internet uit te zetten en mijn laptop thuis te laten.

Schermafbeelding 2016-05-06 om 13.23.52

Klinkt makkelijk hé? 

Het klinkt super gemakkelijk dat offline detoxen: Gewoon je mobiel uitzetten. Nou, ik kan jullie toevertrouwen dat dat echt ontzettend kan tegenvallen. Ik heb altijd beweerd niet verslaafd te zijn geweest aan mijn telefoon, maar daar kom ik nu braaf op terug.

De eerste dag heb ik onwennig op mijn mobiel zitten kijken. Niet dat ik ooit meldingen kreeg, het internet stond immers uit. De rest van de week heb ik het redelijk los kunnen laten. Tot er een computer voor mij kwam te staan en ik de verleiding niet kon weerstaan. Van Facebook werd ik lichtelijk misselijk; alleen het idee van alle gemiste informatie was een drama. De rest van de week heb ik het dus netjes gelaten mij te verbinden met de wereld.

Dat ik dit niet had gered zonder vakantie, mag duidelijk zijn. Daarom ga ik jullie later nog vertellen hoe ik mijn offline trend wil doorzetten na mijn vakantie!

Ga jij ook offline afkicken van je dagelijkse verslaving?

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

2 Responses to “Offline afkicken van je smartphone”

  1. 09/05/2016

    Jamey Reply

    Whaha ik denk dat ik het nog geen dag vol houd

  2. […] schreef al eerder dat ik twee weken aan het offline detoxen ben geweest. Heel eerlijk gezegd ben ik best trots hier […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*