Zo zorg je dat plannen leuk wordt

Mijn leven hangt aan elkaar van planningen en deadlines. Klinkt dat saai? Dan heb je vast een ander beeld van plannen dan ik heb, want ik ben dol op planningen! Met Pinterest als grote inspiratie-vriend ga ik plannend door mijn leven heen. Ik heb voor jullie even een rijtje tips gemaakt voor een gestructureerde dag.

Mijn hoofd zit altijd vol met dingetjes om over te schrijven en dan bedenk ik daar bij met welke gelegenheid je zoiets kunt posten. Nu dacht ik deze post aan het einde van de zomervakantie te doen met oog op alle studenten met goede voornemens. Later bedacht ik dat dat eigenlijk onzin is. Er zijn net zoveel mensen die gewoon in de vakantie door zouden willen plannen. Dus ik doe het lekker nu. Profiteer er nog even van voor de vakantie of in de vakantie!

  • Zet alles wat je moet doen ‘s ochtends op een rijtje, daarna kun je alles gaan nummeren. Wat het belangrijkste is zet je natuurlijk op één, minder belangrijk op twee enzovoort. Zo heb je direct je hoofd leeg en staat alles duidelijk op papier. Ik weet natuurlijk niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het heerlijk om het project-afgerond-vinkje te kunnen zetten voor een taak.
  • In je vrije tijd kun je misschien eens kijken naar een mooi notitie schrift om te gebruiken als bullet journal. Zelf heb ik dit ontzettend lieve hard-cover schrift van de nieuwe collectie van Hema. Met een mooi schriftje wil je direct aan de slag gaan met plannen toch?
  • Kijk ook eens op Pinterest voor inspiratie voor een mooie to do list, het staat er vol mee! Op deze manier kwam ik ook bij de handige printables van The Organised Student. Deze kun je zonder veel moeite invullen en je hebt direct een overzicht voor je hele dag of maand. Ik vind dit echt een uitvinding voor als ik bijvoorbeeld iets minder tijd heb.

Ben jij nu ook helemaal in de stemming om een dag door te gaan met een planning die er perfect uitziet?

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

One Response to “Zo zorg je dat plannen leuk wordt”

  1. […] daarnaast altijd voor een goede planning. Juist nu je je eigen tijd in kan plannen, is dit heel belangrijk. Ik vind het prettig, wanneer […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*