Recept: Carrot cake

Eens in de zoveel tijd komt er weer zo’n kriebel naar boven waarbij ik zin heb om wat lekkers te bakken. Al ben ik geen ster in koken; lekkernijen als taarten en cakes bakken, daar kan ik wel wat van. Er staat al een tijdje een kinder bueno-taart op de planning (want verslaafd aan chocola), maar met dit druilerige herfstweer is het eerst tijd voor wat herfstige baksels.

Al snel kwam hierbij de appeltaart in gedachten, maar ik wilde wat originelers. Een worteltjestaart, aka carrot cake, zou het worden. Maar niet met de welbekende romige frosting, nee, met chocoladetopping! Klinkt goed he? Dat is ‘ie ook ;)

Benodigdheden

  • 300 g winterpeen
  • 2 sinaasappels
  • 200 g tarwebloem
  • 95 g hazelnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 140 ml zonnebloemolie
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Reep chocola

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal vervolgens de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe dit samen met het sap, de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Mix dit met een mixer tot een luchtig beslag.
  • Schep daarna rustig de bloem en het bakpoeder erdoor, waardoor een stevig beslag ontstaat. Rasp dan de peen (of maal het fijn in de keukenmachine) en voeg ook dit toe aan het beslag.
  • Vet een ronde bakvorm in en schep daar het beslag in. Bak de taart in ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid met een satéprikker. Haal de taart uit de oven wanneer hij gaar is en laat hem dan een uur in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Smelt de chocola au bain-marie en smeer deze over de afgekoelde taart. Laat de chocola wat uitharden en voilà, genieten maar!

IMG_3963 (2)

Tip: ik gebruikte een ronde bakvorm van 26 cm, maar dit is net wat te groot voor de hoeveelheid beslag, waardoor de taart vrij dun wordt. Je kunt dus beter een kleinere bakvorm gebruiken (of een dubbele hoeveelheid beslag maken ;))

Bron: Allerhande

Welke herfstige baksels moet ik volgens jou nog meer uitproberen?

Author Description

Hi! Ik ben Amber en op Verrassend Genoeg deel ik mijn interesse voor onder andere mode, beauty, lifestyle, interieur en fotografie. Veel leesplezier! Zien wat mij nog meer bezighoudt? Volg me dan op instagram: @amberdouma_

No Responses to “Recept: Carrot cake”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*