Redenen om een dagje wellness te plannen

De meesten van ons hebben de zomervakantie weer achter de rug en gaan er weer keihard tegenaan. Volle werkdagen, planningen tot in de avonduren, kinderen naar school brengen en op tijd op bed leggen.. We zijn nooit klaar met alles wat we moeten doen. Daar heb ik een oplossing voor! Een dagje naar de wellness is de ultieme manier om te ontspannen. Vind hier wat redenen waarmee je je vriend, vriendin, opa, werkgever, buurman of hond kunt overtuigen dat je er echt een dagje tussenuit mag!

#1 Afstand van je werk
Het is een gegeven dat het af en toe heel belangrijk is om afstand van je werk te nemen. Wanneer je alleen maar met één en hetzelfde onderwerp bezig bent, zie je het niet meer. Je zult zien dat wanneer je een dagje ontspanning zoekt, je de dag erna weer keihard aan de slag kunt gaan met volle concentratie!

#2 Tijd om na te denken
Het klinkt heel erg cliché, maar in ons drukke leven nemen we bijna nooit de tijd om écht na te denken. We gaan gewoon door in onze dagelijkse bezigheden en we proberen onze to do list, die telkens groter wordt, keurig af te ronden. We staan niet meer stil bij ‘Is deze baan wel wat ik wil?’ en ‘Hoe ga ik verder met dit of dat’. Als je er een dagje uit bent, zul je zien dat deze vragen vanzelf boven komen in je hoofd. Niet onbelangrijk.

#3 Volle ontspanning
Door een dagje te ontspannen in de Wellness, wordt alles rustiger. Je hoeft je niet te haasten, je gedachten worden rustiger, je neemt dingen minder zwaar op en je voelt je relax.

#4 Meer begrip voor anderen
En uit punt 3 vloeit voort, dat je ook wat meer geduld met anderen zult hebben. Je komt tot rust, bent minder moe en gehaast. Ook fijn voor de mensen om je heen :).

#5 Mensen kunnen prima zonder je
Als je er bent, doen mensen altijd een beroep op je. Ben je er niet, dan ontdekken zij dat ze prima zonder je kunnen, en jij ziet dat ze echt niet ten onder gaan zonder jou. Voor iedereen leerzaam ;).

#6 Je redt het ook zonder to do list
We houden soms zo krampachtig aan onze to do list vast, dat we nooit kunnen ontspannen zonder aan het werk te zijn. Als je een dagje in bikini rondloopt en geniet van de wellness, ontdek je dat je ook kan leven zonder to do list en dat je je een dag er tussenuit echt wel kunt veroorloven.

Jij nog een goed argument die wij vergeten zijn? ;) Enjoy!

Author Description

No Responses to “Redenen om een dagje wellness te plannen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*