Sushi & champagne begrafenis

We zijn tegenwoordig overal voor verzekerd. Van een brandverzekering tot een fiets- en telefoonverzekering. De kans dat je hier ooit gebruik van maakt, is echter heel klein. De enige verzekering waarvan je zeker weet dat je het ooit nodig hebt is de uitvaartverzekering. En hoe ironisch dat dit de verzekering is die lang niet door iedereen wordt afgesloten. 

Zeven op de tien Nederlanders hebben een verzekering voor hun uitvaart afgesloten. Uit onderzoek onder 1.053 Nederlanders is gebleken dat een op de drie ondervraagden specifiek uitvaartwensen heeft. Dat dit het deel is dat ook een verzekering heeft afgesloten, mag geen verrassing heten. De overige 70 procent heeft hier simpelweg nog niet over nagedacht.

Sushi en champagne in de bios
De speciale wensen die genoemd werden zijn sushi, tapas en champagne. Ook wordt er aangegeven dat men graag een bekende de uitvaart ziet (beetje krom in deze context) begeleiden of dat de uitvaart plaats vindt op een bijzondere locatie, zoals een bioscoop. Het lijkt bijna op een leuk feestje.

Uitvaartnachtmerries
Ook werd er gevraag naar de nachtmerries wat betreft de uitvaart. Met stipt op nummer 1 stond het in slaap vallen van de gasten. Vervolgens werd een slechte muziekkeuze als nachtmerrie genoemd, gevolgd door de uitvaartclichétopper: koffie met cake.

Feit is dat een uitvaart zo’n 7000 euro kost. En daar komen de kosten van een kist nog bovenop (rond de 800 euro). Een uitvaartverzekering afsluiten is dus zo gek idee niet. En als je het op jonge leeftijd doet, is het nog eens goedkoper ook. Sushi en champagne binnen handbereik!

Schermafbeelding 2014-11-24 om 11.46.28

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Sushi & champagne begrafenis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*