5 X Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf, zogenoemde ‘me time’, is heel belangrijk. Ik vind het heerlijk om na een drukke dag thuis te komen en de avond alleen door te brengen. Eerst fijn boodschapjes doen (ja, ik vind boodschappen doen leuk), lekker koken voor mezelf en dan nog een hele avond vrij te besteden hebben. Alleen zijn is heel erg gezond en het is een van de weinige échte rustmomenten in je week. Inplannen dus! En daarna genieten van die momenten, want ze zijn zo prettig.

1. Koken

Deze had ik al een beetje verklapt, maar kan gewoon niet ontbreken in het rijtje. Ik kan me overdag al verheugen op het moment dat ik ‘s avonds de keuken in ga. Muziekje op, wijntje erbij en lekker kokkerellen. Had ik er eerst nog wat moeite mee dat ik mijn culinaire gerecht met niemand kon delen, tegenwoordig vind ik het heel fijn om alleen aan tafel te zitten met de kaarsjes aan. En dan eventueel een foto delen op Instagram zodat men toch een beetje erbij is.

2. Muziek

Iets waar ik soms nog wel moeite mee heb zodra ik alleen ben is de stilte. Normaal gesproken praat ik continu, maar dat doe je toch minder snel als je niemand hebt om tegenaan te lullen. Muziek biedt een uitkomst! En vooral de lijst met mannelijke singer songwriters (James Bay, Matt Simons etc) wordt grijs gedraaid. Ontspanning ten top!

3. Boeken

Als ik eenmaal een goed boek heb, kan ik zo kluizenaar worden. Heerlijk om jezelf op te sluiten met enkel de bank, een kleedje, thee en een goed verhaal. De literaire thriller Houvast van Harlan Coben is net uit en ik kan je zeggen dat dit zo’n boek was. Moeilijk om weg te leggen en je blijft er over nadenken.

4. Badderen

Groot gemis dat ik het in mijn appartementje zonder ligbad moet doen. Gelukkig ben ik regelmatig een weekend bij mijn ouders (met bad) te vinden en dan ga ik graag een paar uurtjes badderen. Met veel zeepsop uiteraard.

5. Foto’s kijken

Ik waarschuw je vast: doe dit niet als je lichtelijk treurig bent, want ik kan soms zo hard terug verlangen naar die goede oude tijd dat ik er niet veel blijer van wordt. Wel leuk als je je wel blij voelt omdat je dan ongetwijfeld alleen maar blijer wordt van zoveel mooie herinneringen, reizen en mensen.

Hoe vullen jullie een avondje voor jezelf het liefst in?

tijd voor jezelf

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

6 Responses to “5 X Tijd voor jezelf”

 1. 17/08/2015

  Dina Reply

  Als ik een dag of een avond alleen thuis ben, vind ik het ook echt heerlijk om gewoon een beetje in huis te rommelen met een muziekje op de achtergrond. Ik vind boodschappen doen trouwens ook altijd leuk om te doen, heerlijk om door de winkel te slenteren en inspiratie op te doen voor wat ik die avond wil koken.

 2. 17/08/2015

  Laura Reply

  Leuke tips! Ik vind zelf ook koken echt heel erg leuk, vooral als ik veel tijd heb en het lekker uitgebreid kan. Daarnaast teken ik ook graag en speel ik op mijn piano als ik alleen ben :)

 3. 17/08/2015

  thebeautyblognl Reply

  Helemaal waar! Tijd voor jezelf is ontzettend belangrijk… ik weet er alles van. xxx

 4. 17/08/2015

  sammie Reply

  Foto’s kijken en muziek luisteren kan ik me ook heel goed mee vermaken, lezen ook al gaat dat op het moment wat minder.

 5. 17/08/2015

  Bente Reply

  Als ik eens een avondje alleen thuis ben (wat niet zo heel vaak voor komt) vind ik het heerlijk om lekker uitgebreid te douchen (scrubben, bodylotion, de hele mikmak) om vervolgens schoon en wel lekker te gaan lezen (blogs of een boek) of lekker een serie op Netflix te kijken :)

 6. 17/08/2015

  Nesrin Reply

  Sjeetje ik ben haast nooit helemaal alleen een avondje thuis en als ik dan al mijn werk en het huishouden af heb dan ga ik het liefst een serie kijken. Lees: nooit dus hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*