Tips om je auto schoon en opgeruimd te houden

Hoe ziet jouw auto eruit? Ziet hij er altijd uit om door een ringetje te halen, of ben je meer van het andere uiterste, en ziet het er in jouw auto altijd uit alsof er zojuist een bom is ontploft?

Je ruimt je huis toch ook op?

Mensen van wie de auto er altijd uit ziet alsof er zojuist iets in is ontploft, hebben hier vaak een goed excuus voor: ‘Ik woon zowat in die auto, logisch dat het wat rommelig is, toch?’

Daar valt natuurlijk deels iets voor te zeggen. Zeker als je veel tijd doorbrengt in je auto, is het niet zo raar dat dat zijn sporen nalaat. Er is ook niks mis mee om bijvoorbeeld een bakje kauwgom of snoep in een vakje in je auto te bewaren. Of een flesje deo in het dashboardkastje, zodat je je even op kan frissen.

Let er echter wel een beetje op dat het overzichtelijk en netjes blijft. In je auto ‘wonen’ is prima, maar geen excuus om er een troep van te maken, toch? In je huis woon je tenslotte ook, en ook daar ruim je de boel als het goed is geregeld op. Ook je auto zal je dus zo nu en dan eens goed moeten opruimen, en daarna netjes proberen te houden.

Hoe houd je je auto schoon en opgeruimd?

Is je auto vies, zowel van buiten als vanbinnen? Dan is het zaak om hem eerst eens even helemaal goed schoon te maken. De buitenkant kun je zelf schoonmaken, maar je kunt natuurlijk ook naar een carwash rijden en de apparaten en medewerkers aldaar hun werk laten doen. Er komen steeds meer bedrijven die voor een meerprijs ook de binnenkant van je auto schoon willen maken.

Is je auto eenmaal schoon, dan plan je in je agenda direct de volgende keer dat je dit laat doen in. Zo maak je er een vaste gewoonte van. Leg de dingen die je in je auto wil bewaren vervolgens op vaste plekjes, en wees kritisch: alleen echt nuttige zaken graag.

Vervoer je regelmatig zaken die je kofferbak vies maken? Investeer dan in kofferbakmatten. Deze kun je uit je auto halen en goed afkloppen of stofzuigen als zij vies zijn, wel zo makkelijk. Dit geldt ook voor automatten die bij je voeten liggen: door over de bekleding van je auto automatten op maat neer te leggen, voorkom je dat de bekleding steeds vies wordt. Zijn de matten vies, dan klop je ze gewoon even uit of reinig je ze een keer wat uitgebreider. Een stuk makkelijker dan iedere keer je bekleding schoonmaken, en een handige manier om je auto een stuk schoner te houden.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips om je auto schoon en opgeruimd te houden”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*