Tips voor succes op Instagram

Terwijl Facebook steeds minder populair wordt, groeit het aantal Instagrammers. Instagram is helemaal hot en als je het goed doet, verdien je er ook nog een zakcentje aan. Maar hoe doe je dit? Op Google staan zoveel tips dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is hier een handige truc voor: afkijken bij succesvolle Instagrammers en kijken of zij deze tips ook gebruiken. 

Wees consistent

Alhoewel deze tip voor succes zorgt op alle social media kanalen, moet je volgens kenners hier wel mee beginnen: consistency. Alles staat en valt bij continuïteit, dus zorg ervoor dat je regelmatig content plaatst. Je volgers willen weten waaraan ze toe zijn. Door dagelijks of wekelijks iets met ze te delen kun je onderdeel worden van hun routines. Plaats je met regelmaat een waardevolle Instagram-post, dan kijken je volgers vanzelf uit naar je volgende beeld. Vrijwel alle succesvolle Instagram-kanalen passen dit toe. Als voorbeeld neem ik hier het kanaal van Dutchie. Zij post consistent foto’s van metropool Amsterdam.

succes op instagram

Picture perfect

Een tip die moet zorgen voor Instagram-succes is het creëren van esthetische feed. Dit betekent dat je feed moet passen bij het merk of de persoon die je wilt uitstralen. Ook is het handig om ervoor te zorgen dat alle foto’s mooi bij elkaar passen qua kleur. Wie goed kijkt ziet dat veel Instagrammers hierop letten. Het kanaal van Anna Nooshin is hier een mooi voorbeeld van. Ze post veelal foto’s van haarzelf in de stad en met kleuren die picture perfect bij haar account passen.

Gebruik relevante hashtags
Belangrijk is dat mensen je Instagram-account kunnen vinden. Om gevonden te worden is het slim om relevante de hashtag-tip te gebruiken. Als je account gaat over food dan moet je de hashtag #food niet gaan gebruiken. Ook al wordt deze hashtag nog zo vaak gezocht. Plaats een hashtag bij voorkeur in een reactie op je eigen foto, zodat ze niet storend in het bijschrift staan. Zelfs het succesvolle account van Doutzen Kroes voldoet hieraan.

succes op instagram

Organiseer winacties

Wie wil er nou niet wat winnen? De winactie-tip zorgt niet alleen voor meer volgers, maar ook voor meer engagement. Vraag bijvoorbeeld in een reactie om een vriend/vriendin te taggen die hetzelfde item wil winnen. Wel moet je dingen wegegeven die de moeite waard zijn zoals kleding, sieraden of make-up. Veel accounts zijn hier in het verleden groot mee geworden.

5. Instagram-groepen

Een jaar geleden had ik een interview met een succesvolle Instagrammer. Ik vroeg haar hoe ze ooit aan al die volgers gekomen was. Het bleek dat ze dit voor elkaar had gekregen doordat ze haar aansloot bij Instagram-groepen. De vijfde tip is dan ook: ga de interactie aan met je Instagram volgers en de accounts die je volgt. Reageer en like foto’s, laat zien dat je geïnteresseerd bent in andere Instagrammers. Door sociaal gedrag bouw je een relatie op met andere Instagrammers en krijg je uiteindelijk ook meer volgers.

Bron 1, bron 2, bron 3
Dit gastartikel is geschreven door Lisanne Kloosterman

Author Description

Als gastblogger kun je een bijdrage leveren aan deze site. De enige voorwaarden: dat het onderwerp bij VG past en dat het om unieke content gaat. Voor meer informatie kun je mailen naar info [at] verrassendgenoeg.nl

No Responses to “Tips voor succes op Instagram”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*