Twintigers dilemma: 10 to do’s

De paniek wil bij mij nog wel eens toeslaan als ik ‘ineens’ besef dat ik alweer 22 jaar ben. Ik lees de laatste tijd van alles over je twintiger jaren en hoe deze aan de ene kant verschrikkelijk zijn wegens het niet precies weten wat je wil, anderzijds schijnen het dé jaren te zijn om te shinen. Zelf bevind ik me momenteel ergens tussen dit twintigers dilemma in denk ik, maar omdat ik vind dat je altijd alles eruit moet halen wat erin zit, hier een lijstje met 10 must do’s voor iedere twintiger (en ook voor dertigers die zich aangesproken voelen).

 1. Stap uit je comfort zone! Want oh wat is het toch veilig om bij het oude vertrouwde te blijven, maar een stap daarbuiten biedt soms vele nieuwe kansen en mogelijkheden.
 2. Maak een bucketlist. Grote kans dat jij, net als ik, een beetje klaar bent met deze hype maar dat neemt niet weg dat deze lijst echt een fijne houvast kan zijn als het gaat om je dromen najagen.
 3. Ga in je eentje weg. Toegeven; ik heb dit ook nog niet gedaan, maar ik geloof oprecht dat het goed is om een tijdje (al is het maar een klein weekje) in je eentje weg te gaan. Iets met leren houden van jezelf.
 4. Rebelleren! We zijn dan immers geen tieners meer, onze wilde haren zijn we zéker ook nog niet kwijt. Dus ga weer eens een avond op stap met de nodige drankjes, dansjes en shoarma na afloop.
 5. Vrijwilligerswerk. Wij twintigers worden er wel eens van beticht een tikkeltje egoïstisch te zijn. Niets van waar natuurlijk, maar ik vind wel dat iedereen eens iets meer zou kunnen doen voor zijn medemens. Eens in de week een blokje om met iemand die dat nodig heeft bijvoorbeeld.
 6. Let it be! Om nu te zeggen dat het leven te kort is om je druk te maken om alles waar je geen invloed op hebt, klinkt als een cliché. Maar wel eentje die echt waar is dus let it goooo (op z’n Frozen’s).
 7. Wees eens niet verstandig. Vaak maken we hele bewuste keuzes als het gaat om ons geld, maar soms moet je je gewoon even laten gaan. Spookt er al heel lang een vakantie, festival of paar schoenen door je hoofd? Doen.
 8. Tijd besteden aan je dierbaren. Druk, druk en nog eens druk; dat zijn we allemaal zogenaamd. Maar het heeft ook iets te maken met prioriteiten stellen. Maak regelmatig een avond vrij voor familie of vrienden, want zij zijn het meer dan waard.
 9. Maak fouten. Als twintiger hoef je heus nog niet te weten wat je exact wil met je leven (ook al willen anderen je dat soms wel laten geloven). Twijfelen is geen schande en van een ‘misstap’ leer je altijd.
 10. BE HAPPY. Want eigenlijk hebben we maar heel weinig te klagen als we gezond zijn en een dak boven ons hoofd hebben. En daar zo af en toe bij stil staan is helemaal niet verkeerd.

twintigers dilemma

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

11 Responses to “Twintigers dilemma: 10 to do’s”

 1. 20/06/2015

  Klaske Reply

  Leuk om te lezen! Ik ben nog lang geen twintig haha;) Liefs, Klaske

 2. 20/06/2015

  Nesrin Reply

  Ga voor nummer 3, 7, 9 en 10! Ik ben 32 en ik moet zeggen dat ik het nu veel makkelijker heb.

 3. 20/06/2015

  anna Reply

  Wat ontzettend leuk geschreven! En heel herkenbaar. Ik ben dit jaar 20 geworden en ik vind ook dat ik wel eens meer dingen moet doen, of zo. Dit jaar wil ik ook gewoon echt op vakantie, doen doen doen!

 4. 20/06/2015

  Dina Reply

  Mooi lijstje!

 5. 20/06/2015

  Jolien Reply

  Ik word dit jaar 25 en help, ik voel me oud! Ik zou beter ook eens een bucketlist maken. Ik heb het ooit eens gedaan maar ben het toen een beetje uit het oog verloren. ;-) En alleen op reis gaan zou echt niets voor mij zijn. Ik ben wel al alleen naar de cinema ofzo geweest, of gaan shoppen. Dat vind ik altijd wel fijn!

 6. Jaaa, wat een fijne post! Jij en ik hebben vrij dezelfde mening over heel wat zaken. Een bucketlist is toch iets zeer leuk om te hebben ;)

 7. 22/06/2015

  Kim Reply

  Goed artikel, herken me zelf er ook wel in. Het is inderdaad wel zo makkelijk om bij het oude vertrouwde te blijven, maar als ik een keertje uit mijn comfortzone stap merk ik dat dat ook wel weer een kick geeft!

 8. 22/06/2015

  Northflix Reply

  Wijze woorden! :-)

 9. 22/06/2015

  sammie Reply

  Ik werk heel hard aan nummer 6 :)

 10. 22/06/2015

  Simone Reply

  Heel mooi geschreven. Ik moet ook echt meer doen en minder denken, ik word er af en toe gek van..

 11. 25/09/2015

  Melle Reply

  Wat een leuke blogpost. Goede tips! Vooral van het puntje ‘wees eens niet verstandig’ kan ik nog wel wat van leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*