Vier de kerst met HEMA

Afgelopen dinsdag vond het HEMA Kerstevent plaats in het hoofdkantoor in Amsterdam Noord, waar ik namens Verrassend Genoeg bij mocht zijn. Ik werd ontvangen met een lekker drankje in een super mooie versierde ruimte, vol in kerstsferen! Onder het genot van lekkere wijnen en hapjes werd hier de kerstcollectie gepresenteerd en toegelicht en konden we aan verschillende workshops deelnemen.

IMG_4417 IMG_4421

Lasergraveren

Na een rondje te hebben gelopen en de mooie versiersels te hebben bewonderd sloot ik aan in een lange rij waar blijkbaar iets leuks gebeurde. Je kon hier namelijk een plank of notitieboekje laten lasergraveren. Er was keuze uit vier verschillende designs, waar je vervolgens zelf je naam o.i.d. in kon laten zetten. In een grote machine werd dan vervolgens het voorwerp voorzien van de afdruk. Ik koos voor het notitieboekje, want daar kun je er nooit genoeg van hebben! In de kerstperiode gaat de lasergraveerder verschillende HEMA’s in Nederland langs en kun jij ook wat laten graveren.

IMG_4424 IMG_4426 IMG_4431

Wijnproeverij

Toen was het tijd voor wijn! De beste sommeliers van Nederland van We Are Sommos lieten hier de beste wijnen van HEMA proeven en vertelden welke gerechten hier het beste bij zouden passen. Ideaal voor de komende kerstdiners! Mijn voorkeur ging voorheen altijd uit naar witte wijn, maar ik heb hier toch ook wel een aantal hele lekkere rode wijnen geproefd.

IMG_4435

Lekkere hapjes

Na wat glaasjes wijn begon het buikje te knorren en werd het tijd voor wat lekkere hapjes. Daar waren er genoeg van! Quiches, sandwiches, kerststol, soep en zoete lekkernijen; hmmm.

Tips tegen kerststress

24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen was de hostess van de middag en gaf tussendoor een aantal slimme tips tegen kerststress:

 • Ben je van plan een uitgebreid kerstdiner te verzorgen voor je vrienden/familie? Zorg er dan voor dat je ruim op tijd bedenkt wat je wilt gaan maken en dat je de juiste producten op tijd in huis hebt. Aangezien de kans groot is dat producten in de weken voor kerst snel uitverkocht zijn in de supermarkten, kun je er het beste voor kiezen deze te bestellen en thuis te laten bezorgen.
 • Begin ook zo ver mogelijk van te voren met de voorbereiding. Gerechten die redelijk lang houdbaar zijn, kun je gerust een paar dagen van tevoren maken; scheelt een hoop stress op de kerstdag zelf!
 • Kies ook zeker niet een té moeilijk gerecht. Logisch dat je flink wilt uitpakken, maar iets wat je nog nooit hebt gemaakt zal geheid voor stress zorgen en dat is niet de bedoeling met kerst natuurlijk ;).
 • Zorg er ten slotte voor dat je een beetje lief voor jezelf bent, neem een extra glaasje wijn en geniet van vrienden, familie en de gezelligheid!

IMG_4420

Inpak workshop

Bij kerst horen cadeautjes en cadeautjes moeten ingepakt worden… Niet altijd even makkelijk en daarom kon je op het event een workshop inpakken volgen; handig! Ik versierde mijn pakketje van allerlei moois en ga hem binnenkort onder de kerstboom zetten. Wat erin zit blijft dus nog even een verrassing :)

IMG_4443

Verder kon je je mooi op laten maken, je nagels laten lakken met een van de 100 nieuwe kleuren nagellak, een foto laten afdrukken als kerstkaart en je wensen ophangen in de kerstwensboom en hopen dat deze in vervulling wordt gebracht door HEMA!

Met een goedgevulde goodiebag ging ik vol kerstinspiratie weer naar huis; het was een leuk event!

IMG_4446

Zijn jullie al helemaal voorbereid op de kerstdagen? 

Author Description

Hi! Ik ben Amber en op Verrassend Genoeg deel ik mijn interesse voor onder andere mode, beauty, lifestyle, interieur en fotografie. Veel leesplezier! Zien wat mij nog meer bezighoudt? Volg me dan op instagram: @amberdouma_

2 Responses to “Vier de kerst met HEMA”

 1. 08/12/2016

  Anna Reply

  Wat leuk dat je erbij mocht zijn! Ziet er allemaal zo mooi en gezellig uit. Hema liefde <3.

 2. 08/12/2016

  Benthe Reply

  Oooh ik hou van de Hema en hun leuke spulletjes! Mijn portemonnee is daar niet veilig. En wat leuk dat ze zulke toffe evenementen organiseren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*