Vijf apps voor een gezonde levensstijl

Mijn iPhone kan ook wel omschreven worden als mijn grote vriend, mijn rots in branding. Zowel in voor- als in tegenspoed staat deze altijd even krachtig voor mij klaar. En ook in tijden van mijn gezondheid is hij daar als steunpilaar. Met apps die ieder zo hun bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl.

 1. Runkeeper (gratis voor Android en Apple)
  Voor het hardlopen vind ik een app als deze echt een must. Het houdt niet alleen de loopafstand bij, maar geeft tevens tussentijds aan hoe hard je loopt (als je daar belang bij hebt). Op deze manier weet ik mezelf steeds weer uit te dagen om harder te gaan dan de vorige keer. Nog een fijne bijkomstigheid is dat deze app je zo ongeveer aan het rennen zet. Mocht je een tijdje afwezig zijn geweest, krijg je al gauw een melding wanneer je weer eens aan het rennen gaat.
 2. Spinach (€2,69 voor Android en Apple)
  Ontwikkeld door de bedenkers van foodblog Bluebelle mag deze app zeker niet ontbreken in dit rijtje. Een hele prettige en toegankelijke applicatie die je aan gezonde basisrecepten helpt en je daarnaast ook meteen voorziet van handige achtergrondinformatie en tips voor een gezonde levensstijl.
 3. Eetmeter (gratis voor Android en Apple)
  Ik vind het zelf prettig om bij te houden wat ik eet en wat ik precies binnenkrijg aan de hand van een zogeheten ‘eetdagboek’. Met deze app doe je dat heel gemakkelijk en krijg je ook meteen advies op maat, want er wordt rekening gehouden met je lengte, gewicht en leeftijd.
 4. 7 minute workout (gratis voor Android en Apple)
  Deze workout is een van mijn favorieten, omdat je het kunt doen wanneer je maar wilt en het maar zeven minuten van je tijd kost. Nu kun je denken dat zeven minuten maar weinig doet, maar er zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat het minstens even effectief is als lange trainingen. Deze app laat je in zeven minuten tijd je boven- en onderlichaam trainen.
 5. E-nummers (€2,99, maar er zijn gratis alternatieven)
  Mocht jij ook panisch worden als het gaat om E-nummers, helpt dit wellicht. Deze applicatie voorziet jou namelijk van de nodige informatie over E-nummers. Zie je een product in de supermarkt en twijfel je? De app vertelt je precies of je gevoel klopt. En nee, echt niet alle E-nummers zijn slecht, maar de EU heeft er naar mijn mening wel net iets teveel goedgekeurd.

Ik vind het ideaal om deze apps dagelijks te raadplegen. Ze helpen je bewust te zijn van je lichaam en dat vind ik een pre. Je telefoon is vaak binnen hand bereik en dus gezond bezig zijn ook. Nu rest mij alleen nog de nieuwe iPhone 6 en dan ben ik op en top gezond. Hoi Sinterklaasje, hoi!

Schermafbeelding 2014-10-30 om 14.23.28

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

2 Responses to “Vijf apps voor een gezonde levensstijl”

 1. 30/10/2014

  Amélie Reply

  Die 7 minute workout lijkt me wel wat! Xx

 2. […] made in heaven en die vond ik in de iPhone 8. Met een geheugen van 64gb groot genoeg voor heel wat apps en foto’s/video’s en dit toestel beschikt over een 12 mp camera. De kleur werd wit met […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*