Zo creëer je de perfecte look voor Valentijn

Iedere blogger heeft er weleens last van, een hijgende deadline en weten dat je het juiste idee nog niet hebt. Of in mijn termen: het ‘Jipperd’-gevoel ontbreekt. En voor dit blog moet ik inspiratie opdoen voor een leuke Valentijn-outfit.

Met een verhit hoofd sta ik dan om 9.15 uur voor Selexyz Broese aan de Stadhuisbrug in Utrecht. Eén van mijn favoriete inspiratieplekken. Ik zoek, graai, blader, observeer voor een sprankje inspiratie, de juiste invalshoek, de eerste letter om te beginnen, desnoods een magazine in een geschreven lettertype in de kleur pimpelpaars, of papier dat net even anders knispert, iets…

En dan bij het afrekenen van een stapel modebladen – want ik ben naarstig op zoek naar een kekke outfit voor Valentijn, bij voorkeur met de juiste accessoires en tips voor de juiste make-up – valt mijn oog op een bladzijde uit een boekje. In het boekje giet een ring een hartvormige schaduw op een pagina. De perfecte oplossing voor mijn look voor Valentijn. De ronde ring staat voor mij voor verbintenis, de circle of life. Het hart symboliseert uiteraard liefde, maar ook warmte en passie. De schaduw geeft tegenlicht en het rauwe maakt de liefde puur en echt. Jipperd!

Missie geslaagd en met opgeheven hoofd richting laptop waar ik om 10.30 met volle overtuiging op zoek ga naar een rode jurk met polkadot en deze ga ik combineren met een ketting waaraan een hart bengelt.

De perfecte make-up vind ik dankzij Shirley in de rubriek Beauty en Lifestyle: how to shape je gezicht. Geluk zit ‘m soms in kleine dingen! Gelukkig kan ik overigens altijd om hulp vragen bij help-what-to-wear mijn liefste en favoriete fashionvriendinnen Jeanette van Raan, @19Jean65, Glancy van Elst, @dresscoach en niet te vergeten Daniëlle Spoelstra, @scriptgirlnl. Gouden tip van hen: draag altijd kleding waarin jij je krachtig voelt en dan straal je hoe dan ook. En stralen dat wil ik met Valentijn.

Tip: Daniëlle Spoelstra onthult overigens op haar blog www.scriptgirl.nl al haar fijne shopadressen. Mocht je overigens net als ik in Utrecht wonen én nog gauw een vrouwelijke outfit op de kop willen tikken, dan kan ik je Suus de Winkel, www.suusdewinkel.nl, van harte aanbevelen. Meestal neem ik naar Suus een basisstuk mee waarin ik me prettig voel én zij weet hier weer een nieuwe look van te maken.

Okay, volgens mij begint de tijd nu te dringen en is haast geboden om het allemaal nog te redden voor Valentijn. Heb jij nog leuke shopadresjes en kledingstukken die niet mogen ontbreken op Valentijnsdag?

Silvia de Haan (8 Posts)

Silvia de Haan, Utrecht, in steekwoorden: copy, concept, blogger, bestuurslid PR en Communicatie voor Terre des Hommes. Speelt Pianet N, saxofoon, dol op yoga, hardlopen, mode, boeken en doet graag een high tea samen met vriendinnen.


Author Description

Silvia de Haan, Utrecht, in steekwoorden: copy, concept, blogger, bestuurslid PR en Communicatie voor Terre des Hommes. Speelt Pianet N, saxofoon, dol op yoga, hardlopen, mode, boeken en doet graag een high tea samen met vriendinnen.

One Response to “Zo creëer je de perfecte look voor Valentijn”

  1. 13/02/2013

    Henk Reply

    Ik moet zeggen, het ziet er goed uit !
    grH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*