Meerinfo.nl: meer resultaat uit massacampagnes

Klinkt bekend? “Ga nu naar www.ietsonverstaanbaars.nl/moeilijkwoord en krijg 20% korting” aldus een radiospotje. Of je ziet een poster met een toffe aanbieding maar als je thuis bent gekomen heb je geen idee meer welke partij dat ook weer aanbood. Meerinfo.nl heeft daar een handige oplossing voor.

Hoe kom ik hier nou op? Emile, de eigenaar van Meerinfo, vroeg mij heel lief of ik het eens wilde uitproberen. Lief als ik op mijn beurt weer ben, zei ik: zal ik er dan ook meteen een blogpostje over doen? En aldus geschiedde. Maar los van de vriendendienst vind ik het ook echt wel wat hebben en dus wil ik het graag delen.

Het is heel simpel. Dat moet ook natuurlijk, anders is de meerwaarde ook nul. Op een poster plaats je simpelweg het Meerinfo-logo met een keyword (een QR-code eronder is optioneel), en iedereen die het ziet onthoudt het keyword, gaat naar Meerinfo.nl en voert daar het keyword in. Je wordt daarna direct naar de landingspagina van de poster gestuurd. Dat kan een informatiepagina zijn, een bestelformulier, wat dan ook.

Url korten of keyword

Hetzelfde geldt voor een radiospot. “Ga naar Meerinfo.nl en voer daar het woord KORTING in” klinkt een stuk makkelijker dan eerder genoemd voorbeeld. De klant van Meerinfo kan kiezen voor twee opties. Een url-shortener, die net als bit.ly of is.gd automatisch wordt gegenereerd, en een keyword-service. Het keyword dat wordt ingekocht is altijd uniek en is per maand te koop. Na die maand komt het keyword in principe weer vrij voor anderen.

Campagnes meten

Vanuit marketingperspectief is dit wel geinig. Het is voor buitenreclame makkelijker dan (alleen) een QR-code (zeker als het te koud is om je telefoon erbij te pakken) en voor commercials, zeker op de radio, een stuk duidelijker dan url’s waarbij je je vaak afvraagt hoe je iets spelt en of je het wel juist verstaan hebt.

De mogelijkheid om het woord te linken aan een landingspagina maakt dat je heel gericht kunt focussen op bepaalde groepen, waar dat in veel massacommunicatie toch wel mist. Daarnaast biedt Meerinfo.nl ook statistieken voor het keyword, dus als je meerdere campagnes op diverse kanalen hebt lopen, kun je mooi meten welke het effectiefst is.

Afijn, ik denk ik wijs jullie er even op. Ik vind het wel origineel! How about you? Slim idee?

Annelies Verhelst (102 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

3 Responses to “Meerinfo.nl: meer resultaat uit massacampagnes”

 1. 02/02/2012

  Marcel Vergonet Reply

  Zeker een goed alternatief! :) Ik sprak laatst met een app. ontwikkelaar die mij vertelde bezig te zijn met een progje die het mogelijk maakt om via geluid info op te halen. Stel je voor! Je luisterd naar de radio of kijkt televisie en doordat er een geluid herkent wordt door het progje krijg je een push bericht. Ook wel een goede vervanging, vond ik.

 2. 02/02/2012

  Mireille Stomp Reply

  Interessant. Ik geloof dat dit wel kan gaan werken. Ik denk alleen dat voor advertenties en brochures het niet veel meerwaarde biedt omdat men daar de tijd heeft en het betreffende middel kan bewaren. maar inderdaad voor bouwborden en posters wellicht wel. Mijn twijfel om het in te zetten zit m in het feit dat je door je eigen url te gebruiken meewerkt aan de naamsbekendheid. Je kunt als je campagne goed in elkaar zit weten waar de bezoekers vandaan komen. En dan heb je natuurlijk nog layar die behoorlijk aan de weg timmert met extra visuele informatie en call-2-actions op communicatie uitingen.

 3. 02/02/2012

  Youri Reply

  Dat lijkt me best handig. Inderdaad voor iets als radio of tv of abri’s onderweg. Die momenten dat je niet direct tijd hebt om het op te zoeken in ieder geval. Het gebeurt me zo vaak dat ik dit soort dingen vergeet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*