Favoriete nieuwe kerstmuziek

Als we denken aan een kerstalbum, dan denken we al gauw aan een cover van Wham! of Mariah Carey. Weinig kerstcovers vind ik zo goed als het origineel dus sla ik deze kerstalbums meestal over. Nu hebben we natuurlijk de enige echte Michael Bublé, de huidige koning van de kerstnummers. Wie gaat daar nu overheen? Nou ik heb het antwoord op die vraag gevonden.

Toen ik hoorde dat SIA met een kerstalbum zou komen, was ik heel benieuwd wat ze ging doen. Ik had toch een beetje verwacht dat ze ging coveren. Ik had natuurlijk beter moeten weten, SIA onderscheidt zich al jaren van andere artiesten dus dit moest iets bijzonders worden.

En bijzonder is het album ‘Everyday is Christmas’ geworden! Hoewel ik niet alle nummers even geslaagd vind, vooral de laatste nummers zijn wat somber om als kerstmuziek in te zetten, ben ik toch erg enthousiast over het album. De nummers van SIA zijn de klassiekers van de toekomst. Met allemaal nieuwe nummers heeft ze namelijk echt wat anders ingezet als anderen.

https://www.youtube.com/watch?v=2xKPPi3-A_M

Alleen al van de album hoes word ik gelukkig, met deze klassieke kerst kleuren. Toch heeft SIA ook daar net weer wat anders dan anderen. Geen suffe romantische plaatjes bij een kerstboom, geen raam met sneeuw uitzicht. Het beeld past perfect in de lijn van haar andere albums met Maddie Ziegler stralend in de hoofdrol.

Persoonlijk ben ik vooral fan van de eerste vijf nummers, de andere nummers zijn voor mij niet genoeg kerst. Al passen de overige nummers wel weer bij de vorige albums en de stijl van SIA. Deze ietwat sombere stijl is in mijn ogen alleen niet zo geschikt voor de kerst. Ook de keuze voor de titelsong vind ik bijzonder, aangezien ik dit niet het beste nummer van de plaat vind.

Het album begint met het vrolijke ‘Santa is coming for us’ en zet daarmee direct de kerstsfeer neer. Met haar bijzondere stijl zorgt SIA voor een compleet album aan nieuwe nummers. Zo zorgt ‘Everyday is Christmas’ voor een welkome afwisseling zorgen in de klassieke kerstnummers. Ik ben fan.

Author Description

Gaat door het leven met een glimlach | Houdt van praten, schrijven, lezen en nog veel meer, maar vooral van bezig zijn |Volg je mij ook via instagram: @lisamarijkevdb

No Responses to “Favoriete nieuwe kerstmuziek”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*