Twitter updates in LinkedIn-timeline zat? Zo los je het op!

Al een paar keer heb ik me lopen ergeren aan de drukte in mijn timeline op LinkedIn. Waar je vroeger (ja hoor, oma) alleen LinkedIn-eigen statusupdates zag, naast de groepsupdates en discussies, zie je nu te pas en te onpas Tweets voorbij schieten in de LinkedIn-timeline. Dus, op zoek naar een hack om die Tweets eruit te gooien.

Stom genoeg bevat LinkedIn niet echt geavanceerde filteropties voor je timeline. Misschien als je een Pro-account hebt, maar dat weet ik natuurlijk niet. Waar Facebook gelukkig meerdere opties geeft als je iets weg wilt poetsen uit je timeline, is LinkedIn nog verbazend primitief. Oplossing 1 is namelijk: gewoon maar alle updates van een persoon filteren. Dat kan natuurlijk als je iemand echt helemaal zat bent, maar ik vond het wat rigoureus.

De oplossing

Oplossing 2 kostte wat meer moeite om te vinden. Daarvoor ga je namelijk rechtbovenin naar je naam, pijltje naar beneden, en dan Settings. Vervolgens het tabje linksonder Account, en dan zie je een zinnetje “Customize the updates you see on your home page“. En daar kun je dan praktisch alles uitvinken, waaronder Applicaties die draaien (maar dat helpt helaas niet voor Twitter), maar ook onder het kopje General: Status updates from your connections. Vink dat uit en je hebt geen Twitter-updates meer. Wel krijg je gewoon nog groepsupdates en discussions en updates over connections enzovoorts.

En by the way: als je toch zo nodig af en toe via Twitter iets op LinkedIn wilt posten, zet dan aan dat je met een bepaalde hashtag tweet, bijvoorbeeld #in, en dat die tweet dan op LinkedIn komt. Dan kan door onder je updateveld in LinkedIn op het pijltje naast het Twitterpictogrammetje te klikken en dan op “Twitter Settings“. Zie je een zinnetje staan “Share only tweets that contain #in (#li also works) in your LinkedIn status” en die vink je dan aan. Tadaa!

Ik hoop serieus dat LinkedIn met betere filteropties komt, want dit is echt crap. Of mensen moet eens begrijpen dat Twitter voor Tweets is en Facebook voor weer andere dingen en LinkedIn voor zakelijke updates. Zo. Dat gezegd hebbende: heb je ook nog dingen op LinkedIn waaraan je je ergert, zet het in de comments, inclusief oplossing.

Edit: enige uren later lijkt het erop dat ik ook de Posts from your connections optie moet uitvinken voordat de meeste Tweets weg zijn..lijkt wel een neverending story dit. LinkedIn, fix die handel!

Annelies Verhelst (102 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

17 Responses to “Twitter updates in LinkedIn-timeline zat? Zo los je het op!”

 1. 12/04/2011

  Anonymous Reply

  Direct maar even toegepast, vet irritant om eerst een bericht op Twitter te lezen dat je later ook weer op LinkedIn ziet.

 2. 14/04/2011

  Martin Specken Reply

  Het zou goed zijn als LinkedIn je beter de mogelijkheid geeft om te bepalen wat je wel en niet wilt zien. Dat Twitter voor tweets is en Facebook weer voor andere dingen ben ik niet met je eens. Dat klinkt inderdaad als een oude oma die het over vroeger heeft :-) Ik vind het juist goed dat alles steeds meer en beter aan elkaar gekoppeld kan worden. Mits inderdaad elke gebruiker eenvoudig kan filteren.

 3. 14/04/2011

  Annelies Reply

  Nou Martin, het overlapt elkaar soms wel en dat is niet erg, maar ik lees op Facebook en LinkedIn in veel gevallen dezelfde tweets als die ik gewoon al lees op Twitter en dat vind ik irritant. Produceer maar originele content of wees je bewust van wat anderen zien van jou. Dus, stuur tweets alleen door als je denkt dat je LinkedIn- en Facebookbuddies het ook zouden willen weten en dat kan dan met behulp van Selective Tweets (#in en #fb). Als je dat niet wilt ben je gewoon lui. Neemt niet weg dat LinkedIn dus betere filteropties moet bieden.

 4. 14/04/2011

  Jeroen Mirck Reply

  Dank voor de tip, Annelies. Ik wordt ook gek van mensen die al hun tweets doorlussen naar LinkedIn. Jouw oplossing blokkeert echter ook de status updates die mensen op LinkedIn zelf plaatsen, lijkt me. Dat vind ik dan weer wel jammer, want daar denken de meeste LinkedIn-gebruikers heel goed over na: het is vaak wat ze zakelijk doen. En dat wil ik natuurlijk weten, want daarom volg ik ze op LinkedIn. ;)

 5. 14/04/2011

  Annelies Reply

  Hee Jeroen,
  Dat klopt, wat jij zegt, helaas is er niet echt een andere optie om het te filteren, tenzij dus om de hele persoon maar te blokkeren. Als je iemand kent bij LinkedIn mag je even tussen zijn oren duwen dat er filteropties moeten komen ;-).

 6. 14/04/2011

  Martin Specken Reply

  Ik ben voorstander van vrijheid voor zowel de zender als de ontvanger. Als een zender wil koppelen met andere sites moet dat op zo simpel mogelijke manier mogelijk zijn. Als een ontvanger op site X geen content van site Y wil ontvangen zou dit ook zo simpel mogelijk in te stellen moeten zijn. Ik kan me het daarbij voorstellen dat je zowel in het algemeen als per contact/volger/vriend instellingen kan aanpassen. Waar ik dus niet voor ben is dat de zender voor de ontvanger (of andersom) gaat bepalen wat die wel of niet zou moeten doen.

  Overigens ben ik nieuwsgierig naar wat er gebeurt als ik onder dit formulier ‘yes’ invul achter de vraag ‘Ben je een spammer?’ Ik neem aan dat ik vervolgens met pek en veren door de digitale omgeving wordt gesleept. Laat ik toch maar weer ‘no’ invullen :-)

 7. 14/04/2011

  Jeroen Mirck Reply

  Helemaal eens: die filteropties bij LinkedIn verdienen een upgrade. Bij Facebook werkt dat beter: daar kun je uitzetten om de updates van gekoppelde apps te zien. Zo kan ik rustig vrienden blijven volgen die de hele dag FarmVille zitten te spelen, maar ontvang ik nooit meer die idiote standaard updates met getekende koeien en boodschappen als: "Ik heb een hark verdiend!"

 8. 15/04/2011

  Mirjam Jochemsen Reply

  Het overkomt me ook weleens dat ik een tweet retweet zonder dat ik in de gaten heb dat daar een #in in staat. Daarmee stuur ik hem zelf ook naar LI, terwijl ik dat niet wil. Stom van mezelf en irritant.

 9. 15/04/2011

  Annelies Reply

  Hee Mirjam, een enkele keer is niet erg denk ik hoor, het gaat om die mensen die echt pertinent alles doorplaatsen van hun eigen Twitter-account. En dat is vervelend :).

 10. 17/04/2011

  Bas Reply

  Waarom niet alleen berichten van Twitter verbergen op Facebook?
  [IMG]http://i53.tinypic.com/2z7q3nt.png[/IMG]
  http://tinypic.com/r/2z7q3nt/7

 11. 17/04/2011

  Bas Reply

  Ah LinkedIn gaat het voornamelijk om :)
  ik heb gewoon statusupdates van een aantal mensen verborgen. het gros is toch niet interessant wat ze plaatsen

 12. 17/04/2011

  Jeroen Mirck Reply

  Maar dat is Facebook, Bas. Overigens wel handig om de 100K-twitteraars op Facebook een beetje weg te drukken uit de timeline. :)

 13. 17/04/2011

  Annelies Reply

  @basv goed dat je het zag NADAT je al gereageerd had :p

 14. 09/06/2011

  Ramon Fincken Reply

  Dit werkt toch niet ? Ik wil _wel_ status updates zien, maar _geen_ twitter ..

 15. 09/06/2011

  Annelies Reply

  Tja Ramon, zoals ik zei in de blogpost: heel handig is het allemaal niet maar het is de enige oplossing tot nu toe. Tijd dat Linkedin gaat snappen dat mensen willen filteren…

 16. 09/06/2011

  Ramon Fincken Reply

  Tja ik ben zo iemand die snel snel leest ;) Ik zie een titel van je blogpost die ge RT was. En een kopje "de oplossing" met een screenshot. En dan denken mijn hersenen: "hee Ramon dat klopt niet" ;) ( ik heb de rest dus enkel gescanned maar niet gelezen )

 17. 09/06/2011

  Annelies Reply

  Haha moet ik mn teksten n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*