15 don’ts voor vrouwen op Tinder

Annelies schreef onlangs over de 15 don’ts voor mannen op Tinder. Inmiddels is het hoog tijd voor de vrouwelijke tegenhanger. Door een uiterst representatief onderzoek binnen mijn tinderpopulatie probeerde ik erachter te komen wat echt niet kan als Tindervrouw zijnde. Dus hierbij, 15 don’ts voor vrouwen op Tinder:

 1. Groepsfoto’s blijven verwarrend. Ook mannen blijken niet blij te zijn met groepsfoto’s waaruit je dus niet kunt opmerken met wie je te maken hebt. De conclusie ”Sowieso dat zij dan de lelijkste is!” kwam uiteindelijk naar voren.
 2. Dieren. De PvdD heeft op Tinder al minstens vijftig zegels bemachtigd. In het dagelijks leven is menig mens nog nooit zoveel dierenvrienden tegengekomen als hier. Maar ook mannen zijn helaas niet gecharmeerd van onze huis-, tuin- en keukendieren.
 3. Vrouwen die nooit het gesprek beginnen. Ja, dit vinden mannen een irritatiepuntje. Ikzelf sta nog steeds volledig achter deze vorm van zwijgzaamheid, want wie waren hier nou de jagers? Maar nee, mannen waarderen het wel (zeggen ze nu, je bent gewaarschuwd!) als de vrouw eens haar toetsenbord erbij pakt.
 4. Bikinifoto’s. Dit is een wat moeilijk punt, want uiteraard kijken mannen nog steeds graag naar vrouwelijk schoon. Maar ze vinden niet dat een dergelijke bikinivrouw een diepgaand gesprek moet verwachten, want de man heeft inmiddels andere intenties (en hij denkt de vrouw ook).
 5. De zon vastpakken of grapjes met de eifeltoren. Menig man blijkt van mening te zijn dat dit zoooo 2012 is.
 6. Zonnebrillen blijken wederom niet in de smaak te vallen. Wellicht omdat de man dan met een andere openingszin moeten komen dan het aloude ”Mooie ogen!”, maar hier kwamen ze gedurende mijn onderzoek natuurlijk niet openlijk voor uit.
 7. Foto’s op afstand. Ja, echt. En dan vooral als de eerste foto van een ruime afstand is, waardoor ze het profiel wel moeten aanklikken willen ze een beeld krijgen. Het moet allemaal tenslotte ook niet te veel moeite kosten.
 8. De groep ”afhakers” vormen een irritatie voor de man. Hiermee doelen ze op de groep vrouwen met wie ze een  (naar hun idee interessant) gesprek hebben, maar de vrouw in kwestie laat het vervolgens afweten als het op een date aankomt.
 9. De vallei. De vrouw die zich graag van haar achterkant laat zien, uitkijkend over een prachtig landschap, valt bij de natuurliefhebbende man niet altijd in de smaak. Of eigenlijk vinden ze dit gewoon nergens op slaan.
 10. De Turkse fotoshoot. Bespaar je het geld, die foto’s doen écht niets goeds. Op social media niet, maar ook de Tindermannen knappen er volledig op af.
 11. Springen! Hoog, hoger, hoogst! Misschien dat dit leidt tot het ultieme gevoel van vrijheid tijdens het maken van de foto, óf dat dit het uiteindelijk moet overbrengen, maar we hoeven niet langer de moeite te doen.
 12. Festivalletje hier, festivalletje daar. Daarin verschillen we kennelijk weinig van de man. Velen tegens, maar erg afhankelijk bij welke groep je in de smaak wilt vallen. De ravers zijn in ieder geval wel voor.
 13. De clown. Te veel make-up en een nep uiterlijk zijn grote afknappers bij het mannelijke geslacht. Ook op Tinder een dikke don’t.
 14. De aanhouder wint gaat binnen Tinder niet op. Mocht je match niet meer reageren (uit het niets of wel uit het iets, dat maakt verder niet uit) is hij gewoon klaar met je. Mannen zeggen dit liever niet direct, maar blijven chatten is uit den boze.
 15. Exen. Deze kun je voorlopig beter buiten beschouwing laten, want mannen staan niet te popelen om van alles te horen over jouw ex. Nou beste mannen, wij vrouwen net zo min.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “15 don’ts voor vrouwen op Tinder”

 1. 18/01/2015

  Guan Reply

  Hele duidelijke en bruikbare tips voor tinder.
  Mocht je nog veek meer tips willen bekijken.
  Op http://www.tindertipspro.com vindt je elke dag weer nieuwe videos met tips en trics over het gebruik van tinder.
  Voor zowel mannen als vrouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*