Kleuters in string de catwalk op: kindermissverkiezing

Hè gelukkig, we kunnen onze kinderen ook eindelijk omtoveren tot de allermooiste. Of een poging doen, want de jury bepaalt uiteraard wie er daadwerkelijk de mooiste is tijdens de kindermissverkiezing. Een bizarre ontwikkeling die uit Amerika is over komen waaien en inmiddels doen wij er graag aan mee. 

De eerste kindermissverkiezing is al gehouden in Nederland. Dit was slechts een voorproefje en nog niets bij het echte werk. Daar hebben we de Amerikaan Michael Booth voor namelijk. Hij wil vanaf volgend jaar officiële kindermissverkiezingen gaan organiseren in Nederland, zoals we die kennen uit Amerika. De hoofdprijs? Een geldbedrag van 2000 dollar en een schitterende Miss-kroon. En dat is waar het de kleintjes allemaal om gaat. De ouders gaat het uiteraard om het geld. En de eer.

Hoppa, in string de catwalk op
Kinderen, vaak nog peuters, worden omgetoverd tot ware barbiepoppen. Met de nodige haardrachten en extensions, make-up, neptanden en kleding. Nu is kleding een wat groot woord, want de mini’s lopen in push-up bikini’s en strings over het podium te paraderen. En daar krijgen ze les in, want ze moeten lopen alsof ze Victoria’s Angels zijn.

”Chanel wil dit gewoon héél graag”
Ja, Chanel wil ongetwijfeld niets liever dan de hele dag aandacht. Daarom heet ze tenslotte Chanel. Maar in de aflevering 5 Extreem, waarin Nederlandse ouders en kind werden gevolgd naar een kindermissverkiezing in Amerika, werd wel duidelijk dat de kleine miss niet alleen maar stond te juichen. Ze wilde geen make-up meer op en was ook al gauw klaar met de fotoshoot. Moeders was het daar niet mee eens: ”Er zit nog geen één mooie tussen! Doe eens mooi!” Het arme kind haar commentaar? ”Mama doet kattig tegen mij!”

Volgens Booth zijn dergelijke optredens tijdens missverkiezingen goed voor kinderen. Ze zouden op deze manier opgroeien tot leiders in plaats van volgers en ze gaan een gouden toekomst tegemoet. Want dit zijn de politici, directeuren en tv-persoonlijkheden van de toekomst. Niet helemaal beseffend dat ze nog een lange weg te gaan hebben waarin ze ongetwijfeld last zullen krijgen van wat er zich afspeelde in het verleden. Want ze stellen toch immers alleen wat voor met mooi zijn?

Bekijk hier de aflevering 5 Extreem: http://tvblik.nl/5-extreem/aflevering-1

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Kleuters in string de catwalk op: kindermissverkiezing”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*