Valentijnsdag: liefde is…elkaar vertrouwen (maar niet teveel!)

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Over de hele wereld sturen mensen lieve berichtjes naar elkaar of kopen een leuk cadeautje voor hun geliefde. Met vlinders in je buik en kijkend naar een foto van je ‘true love’ denk je er natuurlijk niet aan dat het ook wel weer eens uit kan gaan. Maar dat kan natuurlijk wel… En dan?

Wat gebeurt er dan met die spannende foto of dat prikkelende smsje dat je naar hem of haar hebt gestuurd? Volgens een onderzoek van McAfee moeten we een beetje voorzichtig zijn met al die digitale liefdesuitingen die we delen met onze geliefden, want er kan een tijd komen dat je daar spijt van krijgt…

We waren benieuwd hoe de lezers en lezeressen van Anneliesje.nl hierover dachten en hebben een poll opgezet met aantal vragen over liefde, relaties en technologie. En de uitkomsten waren interessant! Van de in totaal 66 deelnemers deelt bijvoorbeeld bijna 44 procent wachtwoorden met zijn of haar partner. Bijna een derde (31,8%) checkt wel eens de e-mails, social media pagina’s of zelfs de bankrekening van de ander. DAT is nog eens vertrouwen, wat ook blijkt uit het gegeven dat 23,6% wel eens sexy of romantische foto’s naar de ander verstuurt via e-mail, WhatsApp of social media. Daarbij vertrouwt niet minder dan 92,4% erop dat zijn of haar partner die ‘compromitterende’ foto’s of berichten niet zelf ergens online zal zetten. Toch heeft ruim een kwart (25,4%) wel eens meegemaakt dat er zonder toestemming persoonlijke informatie werd ‘gelekt’.

Wantrouwen

Er wordt wel gezegd dat vertrouwen het beste bewijs van liefde is. Maar als de liefde voorbij is, slaat dat vertrouwen helaas soms om in wantrouwen. Zo geeft maar liefst 38,7% toe na een verbroken relatie een ex in de gaten te houden via Facebook en/of Twitter. En niet alleen jijzelf moet op je hoede zijn voor je ex, ook je nieuwe partner moet beducht zijn. Want het groene monster (jaloezie) ligt op de loer: niet minder dan 43,6% bespiedt de ex van een partner via social media.

Bekende Nederlanders

Maar wat we natuurlijk het liefst zien, dat zijn spannende foto’s van anderen, vooral van bekende Nederlanders. 43,6% denkt dat er binnenkort wel ergens pikante foto’s van Sylvie Meis en/of Rafael van der Vaart online zullen opduiken. 23,6% verwacht spannende beelden van Estelle Cruijff/Badr Hari, terwijl ook Barbie/Michel de nodige interesse wekken (20%).

Tja de liefde, er is geen ander onderwerp dat ons zo bezighoudt. In films, series, liedjes, boeken, op websites, tijdens gesprekken, in brieven, op foto’s, online, offline, via social media of per tekstbericht, we zijn hulpeloos als het om de liefde gaat. Een mooier gevoel dan verliefdheid kan je je eigenlijk niet voorstellen. Maar die roze bril zorgt er ook voor dat we alle voorzichtigheid laten varen, en dat kan soms vervelende gevolgen hebben. Dus denk na en deel niet ALLES met je partner. Sommige informatie is echt alleen van jou, privé.

Dit artikel is een bijdrage in samenwerking met McAfee. McAfee levert software voor je pc of smartphone om je te beschermen tegen virussen, of tegen vervelende ex-en ;-).

Annelies Verhelst (102 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

No Responses to “Valentijnsdag: liefde is…elkaar vertrouwen (maar niet teveel!)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*