Leuke games voor onderweg (Android en iOS)

Een trein, een bus, een metro. Drie veelgebruikte middelen om je van en naar werk te vervoeren. In veel ogen ook wel ‘veevervoer’. Omdat mensen nogal dicht naast je zitten is er weinig privacy. Een berichtje twitteren of iemand e-mailen lukt eigenlijk bijna niet meer zonder dat je buurman mee gluurt. Wanneer ik dus in een overvolle bus zit, laat ik de mail liever ook voor wat het is en speel tijddodende spelletjes. Spelletjes die er al voor hebben gezorgd dat ik vergat uit te stappen.

Triple Town

Dit is het spelletje van een bosje, het huisje en de gemene beer. Ik denk ook één van de weinige spelletjes waarin een pluche beer gemeen is, maar dat terzijde. Triple Town is een puzzlegame waarbij je het doel hebt om zo’n groot mogelijke stad te bouwen. Want hoe groter de stad, des te meer punten je scoort. Hoe? Je combineert drie stukjes gras met elkaar en het wordt een bosje. Als je drie bosjes met elkaar combineert, krijg je een boom. Drie bomen samen zorgen voor een huisje. En drie huisjes samen wordt weer een kathedraal. Drie kathedralen (voor de gamekanjers onder ons) zorgt voor een kasteel. Het lijkt simpel, maar er zijn uiteraard wat elementen toegevoegd om het uitdagend te maken. Zo zijn er beren (en zelfs vliegende ninjaberen) die de boel forceren. Triple Town eindigt als je geen zet meer kan spelen en het speelveld dus vol is.

Dit spel is heel makkelijk voor tussendoor. Geen grote verhaallijnen en het spel is op ieder gewenst moment te stoppen waarna je later weer heel makkelijk met dezelfde situatie verder kan gaan. Triple Town kan best verslavend werken, althans dat doet het al een jaar bij mij. Gelukkig word ik hier wel bij geholpen: je hebt maar 140 beurten en op een gegeven moment raken die op. Je kunt beurten bijkopen, maar je kunt ook wachten. Omdat ik niet ga betalen, word ik gedwongen om te wachten. Handig, want dan word ik gelukkig op tijd losgerukt van het scherm. Het is een makkelijke en een compacte game. Een zeer tijddodende app voor onderweg.

De app is gratis voor Android, maar mocht je het intensiever willen spelen, dan kun je er extra geld in stoppen voor extra zetten.
Android
iOS

Wie Ben Ik?

Ik had al vaker gekeken of er van dit populaire bordspel een app was. Helaas! Tot voor kort, want ene Richard Buckingham heeft een fijne app gemaakt waarbij je makkelijk tussendoor een spelletje ‘Wie Ben Ik?’ kan spelen. Ik kan hier uiteraard uit gaan leggen wat de bedoeling is van het spel, maar aangezien vrijwel iedereen het kent, zal ik daar niet heel erg over uitwijden. De app is het Nederlands en zowel betaald als gratis te downloaden. De gratis versie van “Wie Ben Ik” bevat (hoe origineel) een reclamebalk aan de onderzijde die bij de betaalde versie niet meer terug te vinden is. Bij de betaalde versie (die overigens 89 cent kost) kunnen er moeilijkheidsniveaus ingesteld worden, maar kun je ook tegen meerdere vrienden spelen. In dat geval moet je de telefoon doorgeven aan elkaar (ik geloof niet dat dat nu zo ideaal is). Omdat de gratis versie al een goede voldoening geeft, raad ik je deze aan. De reclamebalk onderin stoort mij niet zo heel erg. Ik ben inmiddels wel gewend aan dit soort oplossingen.

Wie Ben Ik werkt verder niet veel ingewikkelder dan wat wij al kennen van het bordspel. Van te voren kun je zelf een persoon aanklikken die door de tegenstander (computer) geraden moet worden. De computer zal daarna een vraag stellen (“Draagt de persoon een bril?”), waarbij je ook antwoord geeft. Zelf een vraag stellen kan makkelijk door de icoontjes aan de linkerkant. Je moet wel goed opletten bij het kiezen van een haar- of oogkleur, omdat de app al snel denkt dat je de vraag wil insturen. Na het ontvangen van een antwoord kun je zelf de personen wegdrukken die het, volgens jou, niet zijn. Weet je wie het is? Druk op ‘raden’ en klik daarna op het hoofd, maar dat had je waarschijnlijk zelf ook al kunnen bedenken. Door te winnen kan je personages vrijspelen en competeren met andere spelers door middel van een ranglijst.

Al met al best een leuke app om je snel tussendoor te laten vermaken. Het werkt niet heel verslavend, maar is wel op een leuke manier tijdvullend.
De app is beschikbaar voor iOS.

Bubble Island

Wellicht dat je deze naam kent van Facebook, waarbij je werd doodgegooid door invites. Vergeet Facebook, want op de app is de game het leukst. Wanneer je aan een ronde begint (met beperkt aantal seconden de tijd), zie je een speelveld met balletjes. Het is de bedoeling dat je met balletjes gaat schieten waardoor er een combinatie ontstaat van meer dan 3 balletjes met dezelfde kleur aan elkaar. Zo speel je de balletjes weg en haal je punten binnen. Hoe meer punten je binnenhaalt, hoe meer ‘muntjes’ je krijgt om extra tijd te ‘kopen’. Met dit spel kun je tegen je Facebookvrienden spelen door middel van het wekelijkse toernooi. Wanneer je een toernooi wint krijg je geen extra punten, maar het levert wel een competitief sfeertje op. Je hebt vijf levens en dus vijf kansen om te spelen. Wanneer je een leven wegspeelt, wordt deze vanzelf weer aangevuld als je eventjes wacht. Je kunt ook levens vragen aan je Facebookvrienden, maar dat zorgt weer voor wat extra spam op Facebook (en is ook bovendien niet nodig, want levens worden snel weer aangevuld).

Een belangrijke tip is om bij dit spel de meldingen uit te schakelen. Doe je dat niet, dan wordt je getreiterd met de meest irritante meldingen en pop-ups.
Bubble Island is er voor de iPhone en iPad.

TAMAGO

Voor de neuroten onder ons is er TAMAGO. Wat doet het? Je krijgt een ei in beeld en je moet er 1.000.000 keer op tikken. Verder? Niks. Ik moet nog 996.433 keer tikken en bij mij zie je een zielig scheurtje in het ei. Ik heb het geduld niet om er 10.000 keer op te drukken, laat staan 1.000.000 keer. Wie weet is het wat voor jou? Je maakt er ongetwijfeld een goede indruk mee op je medepassagiers. De makers van de app zijn er in iedere geval van overtuigd dat het verslavend werkt.

Gratis voor Android en iOS

Last but not least: Candy Crush

Dit spel is al redelijk populair, maar kan geen kwaad om extra te belichten. De game kreeg vooral populariteit op Facebook, maar op de app werkt het vele malen fijner. We kennen allemaal Bejeweled nog wel uit de MSN-tijd. Eindeloos diamantjes omwisselen om zo punten te incasseren. Candy Crush is het nieuwe kindje hiervan. De game kent 215 levels, waarbij het haast onmogelijk is om het spel binnen één maand uit te spelen. In elk level zijn er (meerdere) doelen die behaald moeten worden met behulp van een beperkt aantal zetten. Ook heb je een beperkt aantal ‘levens’ mocht je een level niet halen. Wanneer je je levens verspeeld hebt, is het een kwestie van tijd voordat je aantal levens weer gemaximaliseerd is tot 5 stuks. Wat Candy Crush verslavend maakt is dat je het kunt koppelen met Facebook en daarbij kan concurreren met je vrienden. Op de map zie je precies welke vriend zich bij welk level bevindt, zodat je (althans ik heel erg) de drang krijgt om die persoon in te halen. Ook kun je elkaar levens sturen en elkaars ‘hoofdstukken’ vrijspelen. Doordat je mensen wil inhalen en vooral niet ingehaald wil worden, krijgt het spel een competitief sfeertje. Het spel heeft betaalde onderdelen, maar is ook prima te spelen zonder geld neer te leggen.

De app is te downloaden voor Android en iOS

Lisa Niehoff (8 Posts)

Lisa Niehoff is een afgestudeerde in spe met liefde voor online media. Heel erg veel, want ze is niet weg te slaan van haar computer en telefoon. Lisa schrijft graag voor meerdere blogs, waaronder ook haar eigen. Zo blijft Lisa eigenlijk altijd een gezellige duizendpoot met nooit teveel vrije tijd.


Author Description

Lisa Niehoff is een afgestudeerde in spe met liefde voor online media. Heel erg veel, want ze is niet weg te slaan van haar computer en telefoon. Lisa schrijft graag voor meerdere blogs, waaronder ook haar eigen. Zo blijft Lisa eigenlijk altijd een gezellige duizendpoot met nooit teveel vrije tijd.

2 Responses to “Leuke games voor onderweg (Android en iOS)”

 1. 26/02/2013

  Rosalinde Reply

  Leuke tips! Het spelletje met het ei schijnt helemaal niet leuk te zijn, want er schijnen nadat je een miljoen keer geklikt hebt alleen maar wat woorden in beeld te verschijnen.

 2. 07/03/2013

  Lisa Niehoff Reply

  Hoi Rosalinde,

  Dat klopt. Schijnt heel erg tegen te vallen. Ik heb sowieso het geduld er niet voor, maar er schijnen mensen te zijn die het getik helemaal geweldig vinden en doorgaan tot het einde. Mochten mensen die fan zijn van tikken dit artikel lezen, dan heb ik ze toch nog een (voor hen doen) leuke app aangeboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*