Nieuwe Mobypicture app voor iPhone

Met Mobypicture deel je snel en makkelijk foto’s met sociale netwerken vanaf een mobiel toestel. Er was wel een app (die is nu niet meer beschikbaar) maar die kon alleen foto’s uploaden. De nieuwe Mobypicture app is splinternieuw, en totaal anders: helemaal social. 

Ik durf het haast niet, de vergelijking maken met Instagram. Maar stiekem doe ik het nu een beetje. Hoewel Mobypicture altijd web als focus en basis had, lijkt het met de nieuwe iPhone-app een andere kant op te gaan. Mobypicture was met het MobyNow platform sowieso al bezig met social en het makkelijker opbouwen van een soort community, maar met apps die er zo uitzien wordt dat ook naar de smartphonegebruiker gebracht.

Features

In de nieuwe app staat ontdekken centraal. De stream van je vrienden, ook die van Twitter als je account gekoppeld is, wordt getoond, om lekker te bladeren. Ook de activiteiten van je vrienden op Moby wordt getoond, als in: reacties en likes etcetera. Verder kun je ‘trending’ moby’s bladeren en op een kaart bij jouw in de buurt naar toffe moby’s kijken. Daarvoor moet je niet vergeten bij het aanmelden Mobypicture toestemming te geven om je locatie te bepalen, anders werkt dat niet (daar kwam ik al vrij vlot achter). Je eigen stream kun je ook makkelijk terugkijken, inclusief je ‘friends’ en ‘followers’. Alle foto’s kun je openen in Safari, opslaan of je kunt erop reageren. (zie screenshots verder naar onder)

Op weg naar sociaal netwerk

Kortom: de nieuwe Moby-app draait lekker om jou en je vrienden, maar ook om het ontdekken van andermans pareltjes. En dat allemaal in een app. Ik mocht de nieuwe Mobypicture-app al eerder testen en ik vind hem erg goed geslaagd. In plaats van dat Mobypicture een soort tussenstation tussen camera en sociale netwerken is, is het nu echt een sociaal netwerk aan het worden. Ik waardeer dat lef wel, want met de concurrentie van Instragram en soortgelijke apps/platforms/sociale netwerken heb je op zich heel wat te stellen. Toch moeten ze met de huidige fanbase een heel eind kunnen komen en ik ben dan ook erg benieuwd hoe Mobypicture zich komend jaar gaat ontwikkelen verder. En natuurlijk of er ook zo’n flitsende Android-app komt, en wellicht eentje voor Windows Phone 7 ook?

Currently there are over 950.000 Mobypicture users that share their adventures on Moby and simultaneously on their social sites and each month there are more than 20 million visitors that view content on the site per month and twice as many in the various applications. More than 1200 ‘third party developers’ use the Mobypicture APIs to make their applications ‘social’.

Screenshots van de nieuwe app

De app is vanaf 23 november 2011 te downloaden uit de App Store. Laat me na downloaden nog weten wat je ervan vindt in de comments!! 

Annelies Verhelst (102 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

One Response to “Nieuwe Mobypicture app voor iPhone”

  1. 23/11/2011

    David Reply

    Zal ‘m eens uitproberen. Kan er nog wel bij naast BlueCam, Darkroom, Magicamera, PhoneGrafer, Camera+, Hipstamatic en Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*