3 Tips voor een lage energierekening

Geld geef je het liefst uit aan leuke dingen maar helaas zijn er ook altijd de vaste lasten. Eén van deze vaste lasten die veel mensen zullen hebben is de energierekening. Maar wist je dat je er zelf voor kunt zorgen dat deze energierekening zo laag mogelijk uitkomt? Ik geef je graag wat tips.

Tip 1: vermijd sluipverbruik

Wist je dat het veel energie kost als jij een aantal apparaten op stand-by laat staan? Zorg ervoor dat je deze apparatuur helemaal uitzet. Denk daarbij voornamelijk aan de televisie en computer. Haal daarbij ook een oplader van bijvoorbeeld je mobiele telefoon of laptop helemaal uit het stopcontact, dat scheelt ook sluipverbruik.

Het ligt misschien voor de hand maar stop ook geen energie in ruimtes die je niet gebruikt. Zet de lampen en de verwarming daar uit.

lage energierekening

Tip 2: koop nieuwe en zuinige apparatuur

Het klinkt misschien gek maar het kan je meer geld schelen om een nieuwe koelkast te kopen dan om je oude te behouden of te repareren. Oudere apparatuur verbruikt vaak veel meer stroom dan de nieuwe A+++-varianten. Deze zijn een heel stuk zuiniger waardoor je minder kosten aan energie kwijt bent. En dat is uiteindelijk ook beter voor het milieu!

Tip 3: stap over van energieleverancier

Wat uiteindelijk zorgt voor de allerlaagste energierekening is niet minder energieverbruik, maar lagere tarieven. Door energie vergelijken vind je gemakkelijk deze laagste tarieven. Ook stap je op zo’n vergelijkingssite heel gemakkelijk over naar een nieuw energiecontract. Vaak krijg je bij een nieuwe energieleverancier ook een mooie welkomstkorting. Dat is een mooi geldbedrag dat aan het einde van het jaar van je rekening wordt afgetrokken. Hierdoor ben je vele malen goedkoper uit dan wanneer je blijft zitten bij je huidige leverancier.

Als je zo’n overstap jaarlijks regelt én je let daarbij op je energieverbruik, dan weet je zeker dat je altijd de laagst mogelijke energierekening hebt. Succes!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “3 Tips voor een lage energierekening”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*