Hoe je de beste autoverzekering vindt

Een autoverzekering afsluiten lijkt misschien makkelijk als je ‘t nog nooit hebt gedaan, maar er komt toch een stuk meer bij kijken dan je denkt. Vooral de juiste dekking kiezen is nog best moeilijk. Om de keuzestress wat te beperken, zet ik op een rijtje waar je zoal rekening mee moet houden als je een autoverzekering af gaat sluiten.

Welke dekking?
Je kan kiezen uit drie dekkingen: WA, WA+ (ook wel bekend als beperkt casco) en all risk.

WA autoverzekering
Een WA verzekering is verplicht en dekt alleen schade die je aan anderen en hun bezittingen toebrengt tijdens een ongeval. Heb je zelf schade, dan wordt dit niet gedekt. Is je auto al acht jaar of ouder? Dan past een WA verzekering het beste bij jouw auto.

WA+ autoverzekering
Wil je meer dekking dan bij een WA verzekering? Dan kan je kiezen voor een WA+ verzekering. De schade die je aan anderen toebrengt wordt vergoed, maar ook ruit-, brand- en stormschade worden vergoed. Wanneer er bij je ingebroken wordt of je auto wordt gestolen, ben je ook verzekerd. Maar, net als bij een WA verzekering, wordt eigen schade door een ongeval niet gedekt. Als je auto tussen de vier en acht jaar oud is, kan je het beste een WA+ verzekering afsluiten.

All risk autoverzekering
Bij een all risk autoverzekering worden alle bovengenoemde vormen van schade gedekt, maar ook de schade aan je eigen auto wordt vergoed. Een all risk is de meest uitgebreide verzekering en daardoor ook het duurst. Auto’s die minder dan drie jaar oud zijn of ontzettend duur zijn, kunnen het best all risk verzekerd worden.

beste autoverzekering

Hoe verzeker ik mijn auto zo goedkoop mogelijk?
De eerste manier om te besparen op je verzekering, is door een autoverzekering te kiezen met een redelijk lage dekking. Maar, als je auto minder dan acht jaar oud is, kan dat juist weer duurkoop zijn. Gelukkig zijn er andere dingen die je kan doen om je verzekering zo goedkoop mogelijk af te sluiten.

Gebruik een vergelijker
In een vergelijker zie je makkelijk, op een rijtje, wat je zo ongeveer gaat betalen bij welke verzekeraar. Naast het feit dat je zelf geen lijstjes hoeft te maken (scheelt weer!), kan je ook zien welke verzekeraar de goedkoopste verzekeringen aanbiedt. Een voorbeeld van een vergelijker is autoverzekering.nl.

Kies alleen de hoogste dekking als je daar een goede reden voor hebt
Je wilt je auto natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren, maar een all risk afsluiten voor een oude auto, levert je uiteindelijk weinig op. Verzekeraars houden namelijk rekening met de waarde van je auto als zij een vergoeding uitkeren. Voor een oude auto krijg je maar een kleine vergoeding, terwijl je wel een hoge premie betaalt.

Check ieder jaar of je huidige autoverzekeraar nog de goedkoopste is
Ieder jaar mogen verzekeraars de premies verhogen. Het is dus aan te raden om ieder jaar verzekeraars te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de beste deal hebt. Vergeet ook niet te kijken of je dekking nog past bij je auto.

Een autoverzekering afsluiten moet nu wel goedkomen, toch? Succes! 

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Hoe je de beste autoverzekering vindt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*