Designslot als accessoire én beveiliging

Meerdere onderdelen van een interieur hebben een dubbele functie. Een voorbeeld zijn bijvoorbeeld de lampen die in de woning staan. De primaire functie van een lamp is het verlichten van de kamer. Daarnaast hebben de lampen ook een functie als woonaccessoire. De vorm van de lamp zorgt er namelijk voor dat je interieur een bepaalde stijl krijgt. Een ander voorbeeld zijn sloten. Hoewel veel mensen dit niet verwachten kunnen deze gebruiksvoorwerpen ook als woonaccessoires voor een interieur dienen.

De slotenmaker vertelt in dit bericht meer over designsloten als woonaccessoires. Zo kan je bijvoorbeeld lezen wat designsloten precies zijn en welke soort sloten het beste bij bepaalde stijlen interieur passen.

Wat zijn designsloten volgens de slotenmaker?

Vaak denken mensen dat je met sloten eigenlijk niet kunt variëren. Toch is dit niet waar. Hoewel de beveiliging van de woning wel de primaire functie is die sloten bieden, zijn de voorwerpen toch ook onderdeel van je interieur. Een simpele variatie die met alle soorten sloten mogelijk is, is het variëren met de kleur van het slot. In plaats van zilver of grijs zijn de meeste sloten bijvoorbeeld ook in een zwart of koper kleur te verkrijgen.

Deze kleine verandering kan er al voor zorgen dat een slot op je deur beter bij de rest van je interieur past. Je kan echter nog een stapje verder gaan. Zo kan bijvoorbeeld ook met de vormgeving van een slot gevarieerd worden om deze beter bij je interieur te laten passen. Wanneer je dit doet dan spreken we volgens de slotenmaker Mechelen over designsloten.

Wat voor slot past bij je interieur?

Met designsloten heb je verschillende mogelijkheden om deze beter bij je interieur te laten passen. Voor iedere stijl interieur kan je gebruikmaken van een ander vormgegeven slot. Wanneer je bijvoorbeeld thuis een klassiek interieur hebt dan zou je voor een slot kunnen kiezen met sierlijke ronde vormen. Heb je juist een modern interieur dan staat hierbij een slot met strakke lijnen en rechte hoeken beter. Je zou eventueel ook voor een elektronisch slot kunnen kiezen. Hiermee krijgt je interieur een moderne uitstraling. Ook dit type sloten kunnen als designsloten gezien worden en vervullen tevens een functie als woonaccessoire om iets extra’s aan je interieur te geven.

Uiteraard is het wel belangrijk dat de sloten die je kiest hun primaire functie van het beveiligen goed kunnen blijven vervullen. Je kan de slotenmaker Mechelen om advies vragen wanneer je twijfelt of de sloten wel goed genoeg zijn om tegen inbraken te beschermen.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Designslot als accessoire én beveiliging”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*