Google Music buiten de VS doe je zo

Gisteravond lanceerde Google dan eindelijk Google Music. Helaas alleen in de Verenigde Staten, dus pech voor de rest van de wereld. Met wat trucage en misleiding kun je echter toch gebruikmaken van Google Music buiten de US.

In het begin was het nog even mogelijk om via een invite toch buiten de VS Google Music te gebruiken. Maar, vandaag al werden de invites weer opgeheven en kon je met een Google-account, mits dat uit de US kwam, wel in Google Music komen. Dus, weer pech voor ons Nederlanders. Gelukkig zijn er voldoende trucjes om te zorgen dat je er toch in kunt en zelfs muziek kunt kopen. Onderstaand plaatje zegt het op zich redelijk ;-)

zo doe je dat, google music

Het schijnt dat als je via onderstaand trucje een keer wat hebt gekocht en een paar keer bent in- en uitgelogd, dat je daarna niet meer via een VPN of proxy hoeft in te loggen. Ik kon er althans na een tijdje ook zonder dat in.

 • Download Tunnelbear (Win/Mac) (thanks Arvid Bux voor de tip)
 • Start het programma en ga in de browser naar music.google.com
 • Meld je aan met je Google-account
 • Regel via MyUs een adres in de VS, of zoek even een geldige postcode in een bestaande staat op
 • Regel iemand met een VS-mobiel nummer voor validatie of gebruik het nummer dat MyUS geeft
 • Als je een nummer wilt kopen verschijnt Google Checkout, je moet een VS account hebben, vandaar bovenstaande punten
 • Gebruik je eigen creditcardgegevens gewoon
 • Nu kun je gewoon shoppen als het goed is (gratis nummers werken sowieso)
 • Download de Android app om de nummers ook mobiel te beluisteren

Gebruik het zolang het werkt! En geef het door als het niet meer werkt, dan kan ik de post updaten.

 

Annelies Verhelst (102 Posts)

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...


Author Description

Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Baas van intogadgets.nl, heeft ooit Verrassendgenoeg.nl opgericht, bijna altijd online en heeft over alles een mening. Heeft óók gewoon een vaste baan...

6 Responses to “Google Music buiten de VS doe je zo”

 1. Je verstuurt in dit geval wel je creditcard gegevens via een derde, daar moet je wel op kunnen vertrouwen.

 2. 08/01/2012

  Bart Reply

  Wat doet Google Music beter dan grooveshark.com ?

 3. 10/01/2012

  Annelies Reply

  Hee Bart, ik ben zelf niet bekend met Grooveshark (wel met de naam overigens) dus ik kan je dat helaas niet uitleggen. Misschien dat iemand anders het weet?

 4. 10/01/2012

  Jeroen Smeekens Reply

  Grooveshark wordt momenteel aangeklaagd voor 17,1 miljard door de vier grootste platenmaatschappijen, en Google niet. Dus dat doet Google momenteel beter:
  [url=http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-01/09/grooveshark-sued-by-music-labels]http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-01/09/grooveshark-sued-by-music-labels[/url]

  Daarnaast bieden ze muziek wel op een andere manier aan volgens mij (al ben ik niet zo bekend met Google Music). Grooveshark moet het hebben van de advertentieinkomsten. Muziek is verder vrij te beluisteren, niet eenmalig. Bij Google Music volgens mij niet. Maar Google zal zijn licenties wel wat beter op orde hebben, en anders het geld hebben om het in de doofpot te stoppen.

 5. 10/01/2012

  Jeroen Smeekens Reply

  Daarbij wil ik nog wel opmerken dat Grooveshark niet enkel "gratis" is. Net als Spotify heeft het abonnementen voor mobiel en desktop gebruiker waarmee je extra mogelijkheden krijgt en geen reclames hebt. Maar via desktop kun je wel onbeperkt luisteren zonder kosten.

 6. 11/09/2012

  Bart Reply

  Ik zie dat ze al voor de 3e keer de sjaak zijn http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/legal-and-management/emi-sues-grooveshark-for-third-time-seeks-1007938782.story
  Maar hij werkt gelukkig nog steeds. Niet dat het heeeel erg zou zijn als ze weg zijn. We komen toch wel aan gratis muziek als het moet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*