Met deze tips ben je beter voorbereid op inbraakpogingen

Je hebt ongetwijfeld weleens verhalen gehoord van mensen uit je omgeving waarbij is ingebroken. Bij zo’n inbraak worden vaak waardevolle spullen meegenomen, zoals een computer, televisie, telefoon of sieraden. Al met al kan de schade als gevolg van een inbraak dus behoorlijk in de kosten lopen. Daarom wil je natuurlijk niet dat er bij jou ingebroken wordt. Helaas is het lastig om een inbraak helemaal uit te sluiten. Sommige inbrekers laten zich immers door niets of niemand afschrikken. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om je beter voor te bereiden op een inbraak. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Deze slotenmaker geeft je hieronder een aantal handige tips!

Ruim ‘hulpmiddelen’ op
Menig Nederlander heeft de afvalcontainers in de tuin of aan de zijkant van het huis staan. Inbrekers maken graag gebruik van deze hulpmiddelen om bijvoorbeeld op een plat dak te komen. Vanaf hier kunnen zij mogelijk een raam op de eerste verdieping bereiken dat geopend is. Zet containers daarom vast met een ketting en slot. Een inbreker kan ze zodoende niet verplaatsen. Laat daarnaast ook geen ladder in jouw tuin slingeren. Op deze manier maak je het inbrekers natuurlijk wel heel erg makkelijk om in te breken.

Hang verlichting met een sensor op
In huis heeft de gemiddelde Nederlander de verlichting vaak op orde. Buiten laat de verlichting echter nog regelmatig te wensen over. Je moet echter weten dat buitenverlichting de kans op een inbraak verkleint. Hoe dit precies zit? Indien de verlichting brandt, zal een inbreker jouw huis niet snel uitkiezen. Waarom niet? Omdat hij dan makkelijker gezien wordt. Lampen die constant branden vreten echter behoorlijk wat stroom. Gelukkig kun je ook kiezen voor verlichting met een sensor. Je bespaart zo energie en bovendien laat je inbrekers hiermee schrikken. Zodra de sensor beweging detecteert, springt de lamp namelijk aan. Menig inbreker jaag je zodoende de stuipen op het lijf, waardoor hij direct de benen neemt.

tips tegen inbraak

Zorg voor goede sloten
De toegangsdeuren van jouw woning zijn voorzien van sloten. Hierdoor denk je mogelijk dat de deur alleen te openen is met behulp van de bijbehorende sleutel. Dit is echter niet het geval. Een inbreker kan jouw deur namelijk ook zonder sleutel openen. Wil je je wapenen tegen een inbraak? Zorg dan voor goed hang- en sluitwerk. Veel Nederlanders hebben echter geen idee wanneer een slot goed is en wanneer niet. Wij raden mensen altijd aan voor sloten met een keurmerk te gaan. Deze hebben vaak een inbraakvertragende werking. Dit houdt in dat een inbreker meer tijd kwijt is om het slot te forceren. Plaats deze sloten overigens niet alleen op de toegangsdeuren, maar ook op de ramen. Veel inbrekers proberen zich namelijk ook via een raam toegang tot een woning te verschaffen.

Laat buren een oogje in het zeil houden
Het is belangrijk om een goede band op te bouwen met de buren. Wanneer jullie goed met elkaar door één deur kunnen, zal er sociale controle plaatsvinden. Indien zij een vreemd voertuig zien bij jouw woning, houden zij de situatie ongetwijfeld nauwlettend in de gaten. Ga je binnenkort op vakantie? Dan is een goede band met jouw buren ook waardevol. Je kunt hen dan namelijk vragen een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen ze de post eruit halen en de planten water geven. Op deze manier creëer je een bewoonde indruk en dat houdt inbrekers doorgaans weg. Je kunt jouw buren eventueel ook vragen om hun auto op jouw oprit te parkeren. Zo lijkt het namelijk gewoon alsof er iemand thuis is.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Met deze tips ben je beter voorbereid op inbraakpogingen”

  1. 03/04/2020

    Vanessa Reply

    Goede tips! Vooral die ‘hulpmiddelen’ opruimen is een goede tip. Dat is iets waar je niet meteen aan denkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*