Tips om de winter door te komen

Op het moment dat de bladeren van de bomen beginnen te vallen is dit het teken dat de winter er weer aan zit te komen. Dit is ook meteen het startsein om maatregelen te treffen om de winter goed door te komen. Hiermee bedoelen we niet het kopen van een winterjas en warme truien. Ook in en rondom je woning moeten voorzorgsmaatregelen voor de winter getroffen worden. Wanneer het buiten vriest wil je niet voor problemen komen te staan. Deze Mechelse loodgieter geeft in dit artikel 5 tips om de winter door te komen.

CV installatie onderhoud

De centrale verwarming is gedurende de winter misschien wel het belangrijkste onderdeel van je woning. Hier wil je dan ook geen problemen mee ondervinden. Om te voorkomen dat je in de wintermaanden in de kou komt te staan is het een goed idee om van tevoren nog onderhoud aan de CV installatie uit te laten voeren door een loodgieter.

Het dak laten isoleren

Wist je dat vrijwel alle warmte die binnen in huis gegenereerd wordt via het dak uiteindelijk verloren gaat. Dit is niet heel verrassend natuurlijk want we weten allemaal dat warme lucht naar boven stijgt. Wat veel mensen niet weten is dat je tot 30% op dit warmteverlies kan besparen door het dak te laten isoleren.

Buitenkranen afsluiten

De winters in België zijn wisselvallig. Maanden kan de temperatuur ver boven het vriespunt blijven en dan opeens is de vorst er. Wanneer je hier niet op voorbereid bent dan kan je hierdoor problemen ondervinden. Ieder jaar zijn er bijvoorbeeld meerdere gesprongen leidingen door buitenkranen die niet afgesloten zijn. Het water in de leidingen bevriest, zet uit en zorgt voor een gesprongen leiding.

Controleren op lekkages

Op lekkages moet je altijd alert zijn in een woning. Lekkend water in de muren kan voor grote schade zorgen. Niet alleen wordt hierdoor de constructie aangetast, maar je kan ook last van schimmelvorming krijgen. In de winter kan het water ook nog eens bevriezen waardoor je lekkages pas doorkrijgt wanneer het te laat is. Laat daarom een loodgieter uit Mechelen voor de winter nog controleren op lekkages.

Goede loodgieter paraat hebben

Zelfs na alle voorzorgsmaatregelen die hier beschreven staan kunnen er natuurlijk nog altijd problemen voorkomen. De laatste tip is dan ook om de contactgegevens van een goede loodgieter paraat te hebben. Heb je last van een verstopping en heb je een ontstoppingsdienst nodig? Dan weet je meteen wie je kunt bellen en zal hulp snel ter plaatse zijn.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

One Response to “Tips om de winter door te komen”

  1. 05/12/2016

    Freek Reply

    Leuke blog, Mijn loodgieter vertelde mij precies de zelfde dingen toen hij laatst langs kwam voor mijn CV. Mijn huis in helemaal winterklaar nu. Goed voor het milieu en ook zeker goed voor mijn portemonnee, de besparing is gigantisch!

    Mvg,

    Freek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*