Tips voor een snelle verhuizing

Ik denk dat we onszelf wel kunnen plaatsen in de categorie ”vliegensvlugge verhuizers”. Van te voren maakte iedereen zich druk om de verhuizing, behalve wijzelf. Of we al waren begonnen met pakken, wie ons allemaal moesten gaan helpen, hoeveel dagen we er voor uit trokken… Wij begrepen al die drukte niet helemaal en achteraf gezien hadden we helemaal gelijk want we zijn in één dag verhuisd! Hoe? Hier vind je tips over een snelle verhuizing. 

Verhuisdozen per kamer

Regel 1: zorg dat je voldoende verhuisdozen hebt. Liever teveel dan te weinig, want je kunt ze later altijd nog terugbrengen als het er echt te veel zijn. Het is super irritant als je tijdens het pakken nog langs de winkel moet omdat de dozen op zijn.

Pak de dozen slim in door ze per ruimte in te pakken. Vooral met het uitpakken in je nieuwe huis scheelt dit je een hoop werk, want zo weet je direct waar de doos heen moet en heb je geen last van ”help, ik ben alles kwijt”. Schrijf altijd op de doos welke ruimte het is én of het breekbaar is!

Hulp van vrienden en familie

Wanneer de verhuizing zich aandient zijn er waarschijnlijk heel wat vrienden en familieleden die aanbieden om te helpen. Heel fijn natuurlijk, maar let wel op dat heel veel niet altijd heel handig is. Wij hebben alles samen met één vriend gedaan die lekker kon doorpakken. Hij had een bus, en wij een bus zodat we ook 2x konden rijden. Samen met een vriendin pakte ik ‘s avonds alles uit in het nieuwe huis en doordat we de dozen hadden voorzien van informatie was dit heel goed te doen.

Alles uit handen

Zie je nu echt heel erg op tegen een verhuizing en denk je dat het je te veel stress oplevert? Je kunt er ook voor kiezen om alles uit handen te geven. Een verhuisbedrijf kan veel voor je betekenen en je ontzorgen als het gaat om een verhuizing. Ze pakken voor je in, laden in en laden vervolgens ook weer uit. Een ideale oplossing voor mensen die écht een grote hekel hebben aan verhuizen, geen tijd hebben, te veel kopzorgen of zelf geen mogelijkheid zien om te verhuizen.

Benieuwd naar de kosten verhuizers? Het is natuurlijk erg afhankelijk van welke taken de verhuizers krijgen. Laat je ze alles doen of enkel de grote meubels? Het uurtarief van verhuizers ligt tussen de 24-35 euro en vervolgens wordt er gekeken naar wat er allemaal nodig is en extra bij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan een liftservice, transportkosten en parkeerkosten en een eventuele opslagruimte. Breng alles eerst goed in kaart en ga vervolgens meerdere lokale bedrijven met elkaar vergelijken om een goede keuze te kunnen maken.

Succes en vooral veel woonplezier in je nieuwe huis, want dat is waar je het allemaal voor doet!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips voor een snelle verhuizing”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*