Tips: voordelig uit eten gaan

Mijn grootste hobby is misschien wel eten. Ik zie eten als een sociale aangelegenheid waarbij gezelligheid voorop staat. Ondanks dat ik erg graag in de keuken sta om wat lekkers (en gezonds!) te bereiden, vind ik het ook heerlijk om buiten de deur te gaan eten en dus verplaatsen vriendlief en ik ons bijna iedere week wel naar een restaurant in de buurt. Mocht je nu denken: ‘dat dat zeer doet in je portemonnee’; dat valt reuze mee als je het een beetje slim aanpakt. Tijd voor tips om voordelig uit eten te gaan!

Letten op aanbiedingen ligt natuurlijk een beetje voor de hand. Toch kan het een hele hoop schelen wanneer je dit een beetje in de gaten houdt, social media is hier erg geschikt voor. Restaurants hier in de buurt zetten vaak een leuk maandmenu op Facebook voor een aantrekkelijke prijs. Handig!

Kennen jullie Het Laatste Tafeltje al? Ik ben erg enthousiast over dit concept waarbij restaurants de mogelijkheid hebben om de dag zelf hun ‘laatste tafeltjes’ aan te bieden. Dit gebeurt uiteraard tegen een fijne aanbiedingsprijs. Je kunt gemakkelijk zoeken binnen een provincie en krijgt dan een overzicht van alle restaurants die nog een plekje beschikbaar hebben. De ene keer bieden ze een verrassingsmenu aan, de andere keer mag je drie gangen van de kaart kiezen. Ook zijn er diverse ‘all you can eat’ arrangementen en je kunt tevens hier terecht voor een lunch of high tea.

Afgelopen weekend probeerden wij het voor het eerst uit en het beviel erg goed. Behalve de goede prijs, vind ik het ook leuk dat je op deze manier weer eens op een andere plek terecht komt dan waar je normaal gesproken heen gaat. Zo brachten wij zaterdagavond een bezoekje aan Blokzijl en schoven we aan bij Tapas Barça voor een heerlijk diner.

voordelig uit eten gaan

voordelig uit eten gaan

Ik vind het het leukst om lekker lang te tafelen en kleine hapjes te bestellen die je samen kunt delen. Tapas (en sushi) zijn dan ook favoriet bij mij. Onder het genot van een zomerse Corona genoten we van de Spaanse hapjes. Natuurlijk konden we het restaurant niet verlaten zonder een goed dessert: cappuccino met Crema Catalana. Yum!FullSizeRender-2

Ben jij ook zo’n liefhebber van eten en buiten de deur genieten? Laat mij vooral weten wat jouw gouden tips zijn!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Tips: voordelig uit eten gaan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*