Waar moet ik mij voor verzekeren?

In Nederland is het verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. Ben je 18 jaar, dan heb je de verplichting om een basiszorgverzekering af te sluiten. Vóór je 18e regelde je ouders deze verzekering. De basisverzekering vergoed de meest belangrijke zaken op medisch gebied, zoals een ziekenhuisopname of bezoek aan de huisarts. Daarnaast kun je ook nog een aanvullende verzekering afsluiten. Het is verstandig om te kijken wat deze aanvullende verzekering voor jou allemaal dekt. Een aantal keren naar de fysiotherapeut is prima maar een aanvullende verzekering vergoedt ook bijvoorbeeld kunstgebitten. Als jongere van 18 jaar heb je dit waarschijnlijk niet nodig.

Rijd je in een auto of heb je een brommer, dan is het verplicht om hiervoor een WA-verzekering af te sluiten. De schade, door jou veroorzaakt aan een ander, wordt dan vergoed. Brommer of scooter total-loss? Met deze verzekering zal je dit niet vergoed krijgen. Een opstalverzekering is niet verplicht, maar wordt door degene die jou een hypotheek verstrekt vaak wel als verplichting aangeduid. Geen opstalverzekering; geen hypotheek.

waar moet ik mij voor verzekeren

Alles is te verzekeren

Een aantal verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel op de verzekeringsmarkt worden gezien, kunnen voor een aantal mensen zinvol zijn.

Extreme sporten

Ben je van plan om in je vakantie een sport te gaan beoefenen die niet echt als doorsnee wordt gezien? Dan kun je daarvoor een verzekering afsluiten. Mensen die aan parachutespringen, kitesurfen, off-piste skiën of bergbeklimmen doen, zoeken vaak hun grenzen op. Avontuurlijke vakantiegangers kunnen beter een verzekering afsluiten om deze gevaarlijke bezigheden te dekken. Gebeurt er onverhoopt een vervelend ongeluk, dan zijn alle medische kosten en het vervoer gedekt.

Lichaamsdelen verzekeren

Een beroemd pianist als Wibi Soerjadi, zal ongetwijfeld zijn handen hebben verzekerd. Handen zijn voor een pianist onmisbaar. Mocht er iets met deze ledematen gebeuren, dan is het einde carrière. Lichaamsdelen worden meestal door beroemdheden verzekerd. Het is voor een gemiddelde voetballer, die niet de ambitie heeft om profvoetballer te worden, onzin om de benen te verzekeren.

Bruiloftverzekering

Stel je voor dat je op de dag van je huwelijk erg ziek wordt. Alle voorbereiding voor de grote dag vallen in duigen. Tegenwoordig is er de bruiloftverzekering die alles wat met je trouwdag te maken heeft verzekerd. Catering, huur, trouwlocatie, bruidstaart en de bruiloftsgasten vallen allemaal onder de bruiloftverzekering.

waar moet ik mij voor verzekeren

Wat kun je nog meer verzekeren?

Zoals eerder gezegd, kun je alles verzekeren. De tuinverzekering bijvoorbeeld, is een assurantie, die schade aan tuinmeubilair etc. dekt. Normaal zal de inboedelverzekering schade dekken, maar ben je in het bezit van dure artikelen in je tuin zoals een dure BBQ of tuinaccessoires? Een tuinverzekering dekt schade bij diefstal, brand- en storm.

Voordat je een verzekering gaat afsluiten moet je nadenken of deze in jouw situatie wel zinvol is. Is een zinloos geweld verzekering wel helemaal zinvol? Of een pechhulp thuis verzekering? En die dure huisdierenverzekering als je een parkiet en 3 goudvissen houdt?

Een verzekering die gevaarlijke sporten dekt is een aanrader wanneer je regelmatig een berg beklimt of bungeejumpen het einde vindt. Zorg er in ieder geval wel voor dat je de juiste uitvaartverzekering regelt voordat je een extreme sportverzekering afsluit. Check overstappen.nl voor een goedkope uitvaartverzekering die perfect bij jou past!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Waar moet ik mij voor verzekeren?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*