4 mooie Europese zonbestemmingen

Zodra de maand maart voorbij is, begint het bij mij weer te kriebelen. Ik. Wil. Op. Vakantie. Ineens hoor je iedereen erover en de advertenties van zonvakanties vliegen je om de oren. Vooral op dagen dat het Nederlandse weer even niet mee zit, verlangen we naar zonnige oorden. Me included. Ik droom vanaf de bank alvast weg bij de mooiste bestemmingen en deel deze maar al te graag met jullie.

Marrakech

Ja, héél graag! De plaatjes die je voorbij ziet komen, liegen er niet om: Marrakech is hot and happening. En volgens mij heeft deze stad ook alles wat je nodig hebt om flink te genieten. Lekker eten, veel zon en prachtige gebouwen. De marktjes lijken me zalig om over heen te struinen en ik heb al bedacht dat ik met een lege koffer heen ga zodat ik flink kan inslaan!

Cinque Terre

Mocht je hier nog nooit van gehoord hebben, dan moet je nú even gaan Googlen en de kans is heel groot dat je direct overtuigd bent bij het zien van de beelden. Tel daar de Italiaanse zon en het voortreffelijke eten bij op en er is geen weg meer terug. Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de kust in de regio Ligurië en behoort tot een nationaal park. Het wordt afgeraden om met de auto te gaan, maar gelukkig kun je er per trein goed komen.

Malaga

Vorig jaar ben ik met vriendinnen naar Malaga geweest en deze stad heeft mij zó verrast dat ik er zeker nog een tweede keer naartoe wil. Het heeft namelijk alles: rijke cultuur, brede zandstranden, Spaanse gezelligheid en dan heb ik nog niets gezegd over het eten en de wijn. Za-lig en de kans dat hier de zon schijnt, is heel groot. Ga ook vooral paella eten bij de restaurantjes op het strand want zo lekker als ze het hier maken, vind je bijna nergens.

Split

Ik wil nog dolgraag een keer terug naar Kroatië en de stad Split staat bovenaan mijn ‘to visit’ lijst. Het oude centrum met Romeinse overblijfselen waar je heerlijk doorheen kunt (ver)dwalen, de stranden en vele terrasjes die je toelachen maken het tot een perfecte zonvakantie. Split kan goed gecombineerd worden met een bezoek aan Krka National park, mocht je van overweldigende natuur en watervallen houden.

Wat is jouw favoriete zonbestemming in Europa?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “4 mooie Europese zonbestemmingen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*