De afsluiting in New York City

Na drie weken het ultieme zon, zee, strand vakantiegevoel maakten wij onze koffers weer klaar om een stukje te gaan vliegen. Na het, niet zo gemakkelijke, afscheid van onze vriendin vlogen wij in plaats van trio nu als duo van Miami naar the city that never sleeps: New York!

En rust in deze stad is inderdaad niet te vinden. Hoewel ik een echt stadskind ben kreeg ik tegen het einde van de week bijna (ik zeg bijna) het verlangen naar mijn stille thuis. Heel veel mensen, non stop sirenes, ieder blok een stoplicht, razende gele taxi’s en ga zo maar door. Vervelen zul je je in ieder geval nooit.

Vanuit ons enorme appartement op de tweede verdieping in Chelsea hadden wij (vanuit de wc, dat dan weer wel) uitzicht op de Empire State Building. Hoewel wij dit appartement tijdens ons verblijf moesten delen met de eigenaar (wederom Airbnb) konden wij ons geluk niet op. Toen wij in een van de ruim 200 (werkelijk, je struikelt er gewoon over) Starbucks’ Nederlanders tegen kwamen konden wij heerlijk opscheppen over ons stulpje. Ons complete weektarief was in hun hotel het dágtarief. High five!

Schermafbeelding 2015-07-20 om 15.10.16

Op het dak van een vreselijk toeristische Hop-on Hop-off bus hebben wij de eerste twee dagen New York (zo ongeveer) verkend. Verschillende tours reden ons door Uptown en Downton New York en een stukje Brooklyn in. De dagen hierna hebben wij alles lopend gedaan met ‘s nachts kramp in mijn benen als gevolg. En voor je begint over de beroemde Subway, dit was voor ons helaas niet weggelegd. We hebben het geprobeerd hoor, maar zonder succes. Misschien lag het aan onze desinteresse om het te leren of aan onze spaarpotjes die hard leeg liepen, wij besloten mooi te lopen. Achja, deden we toch nog een beetje aan sport deze vakantie ;-).

Hoewel shoppen ook een soort sport is toch? Want gewinkeld hebben wij zeker. Met name de vele Forever21’s, Footlockers en H&M’s ontkwam je niet aan. Ik ben dan ook zo blij als een kind met mijn Adidas Superstars die daar maarliefst 30 euro goedkoper waren. Uiteraard hebben we niet alleen maar geshopt. Buiten de deur ontbijten (ja, pancakes), uit eten, twee keer een bioscoop bezoek, Central park, de Chelsea piers, verwennerij in een Hair & spa salon, bezoekjes aan Times square, rooftopbars en op stap. Afgepeigerd na deze week (en maand) vol nieuwe indrukken pakten wij stilletjes huilend de koffers weer in. Op naar huis.

Schermafbeelding 2015-07-20 om 15.10.27

Author Description

5 Responses to “De afsluiting in New York City”

 1. 21/07/2015

  Kim Reply

  New York vond ik echt heel tof. Ik was er met ‘the Fourth of July’ en het was 40 graden. Die drukte en warmte samen waren niet de beste combinatie voor een eerste bezoekje aan NY maar ik zou heel graag nog eens terug gaan!

 2. 21/07/2015

  Nesrin Reply

  Oh ik wil hier zo graag naar toe. Het contrast met Nederland lijkt mij ook heel groot van een 24 uur leven met drukte en alles terug het systeem van Nederland in ;-)

 3. 21/07/2015

  Andrea Reply

  Ik ben gek op NY! Leuk om je verslagje te lezen :)

 4. 22/07/2015

  Iris Larisa Reply

  Ah wat jammer dat dit soort tripjes altijd zo snel weer voorbij zijn he.. NYC staat zeker nog op mijn bucket list! X

 5. Wat een leuk artikel! Jullie hebben zeker en vast een geweldige tijd gehad zo te horen :) Liefs! x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*