Hotspots: Chalkidiki tips

De kans is groot dat je nog nooit van Chalkidiki hebt gehoord. Kreta, Zakynthos en Corfu zijn populaire Griekse vakantiebestemmingen maar Griekenland heeft meer te bieden. Zoals Chalikidiki! Samen met mijn zus verbleef ik 8 dagen op dit mooie schiereiland en ik deel graag mijn tips met jullie.

Slapen: Ampelia Studios

Op zoek naar een betaalbare, schoon en hip verblijf in Chalkidiki? Ampelia Studios in Hanioti is een echte aanrader. De kamers zijn bijzonder schoon, er is een mooi zwembad met leuke loungeplekken en het dorpje en de zee zijn op loopafstand. Iedere ochtend serveren ze een lekker ontbijt en het is heel sfeervol ingericht.

chalkidiki hotspot

Lekker eten: Taverna Colibri

Nog zo’n fijn plekje in Hanioti is Taverna Colibri. Het eten is heerlijk (de Griekse salade is voortreffelijk!), de huiswijn is erg lekker en de desserts zijn om te smullen. En dat allemaal voor heel weinig geld en in een hele sfeervolle, moderne en trendy inrichting met uitzicht op zee!

chalkidiki tips

Nog meer lekker eten: The Garden

Een ander restaurantje die je niet mag missen als je in Hanioti bent is The Garden. Het is een heel schattig restaurant met een hele mooie tuin waar je lekker kunt zitten. Veel verse vis, maar ook heerlijke pasta’s (probeer de ravioli!) en als toetje de banoffee. Za-lig.

chalkidiki tip

Beachclub: Achinos

Oke eerlijk is eerlijk, hier moet je echt van houden. Wij zijn na een cappuccino weer weggegaan omdat we het een nogal overdreven gebeuren vonden. Maar als je zin hebt in een hippe beachclub in Hanioti, wel houdt van een beetje zien en gezien worden en een insta waardig interieur is Achinos zeker de moeite waard.

chalkidiki tips

Leuk vissersdorpje: Afythos

Als je een huurauto hebt, is het leuk om een bezoekje te brengen aan Afythos. Dit dorpje ligt op zo’n 20 km afstand van Hanioti en is erg leuk om door rond te slenteren. Mooie straatjes, veel leuke winkels en je kunt een mooie wandeling naar de kust maken.

chalkidiki hotspots

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Hotspots: Chalkidiki tips”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*