Maak je klaar voor de wintersport

YES! De wintersport is geboekt. Blijer kun je mij niet maken, want ik ben het liefst het hele jaar door op wintersport. De sneeuw, het actief bezig zijn, de natuur, gezelligheid, het chalet en avonden lang spelletjes doen en wijn drinken bij de haard. Dit jaar gaan we met zijn negenen, want naast mijn ouders, zussen + mannen, gaat mijn kleine nichtje ook voor het eerst mee. De bestemming is inmiddels bekend: Val Cenis. Tijd voor de voorbereidingen!

De outfits

Mijn zussen en ik zijn altijd fanatiek geweest met onze wintersportoutfits, want ja, op de piste wil je toch óók een beetje blits voor de dag komen. Mijn witte skibroek met graffiti print is al jaren favoriet, evenals een knalroze. Vindt mijn vader (meestal onze ”tourguide” op de piste aangezien wij altijd de weg kwijtraken) ook handig want zo kan ie gemakkelijk opvallende poppetjes tellen.

Veiligheid

Veiligheid voor alles en daarom zijn we twee jaar geleden ook overstag gegaan. Een skihelm is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering en daar sta ik dan ook helemaal achter. Wees niet bang, je hoeft allang niet meer voor gek te lopen met een lompe helm die knelt want de skihelmen van tegenwoordig zijn hartstikke fancy. Leuke kleurtjes, mooie prints en ze zitten zalig. Ook prettig; meteen wat extra warmte rondom je hoofd en oren en dat is met lage temperaturen ook zeker niet verkeerd.

skihelmen

Waar let je op?

Kies een skihelm van het materiaal polycarbonaat, hardshell of EPS omdat deze als geen ander in staat zijn om schokken op te vangen. Bovendien zijn ze ventilerend en isolerend en dat is wel zo fijn voor het draagcomfort. Let bij het kopen van een skihelm erop dat hij aan de strenge veiligheidseisen voldoet, zo ben je zeker van de beste bescherming. Bij A-merken als Uvex, Sinner en Salomon ben je daar sowieso zeker van. Tot slot: de pasvorm. Meet je hoofdomvang en bepaal zo welke maat je nodig hebt van je skihelm. Ze zijn vaak nog verstelbaar om zo tot de perfecte fitting te komen. Wat is de perfecte fitting dan? Een skihelm die goed aansluit en niet beweegt wanneer je je hoofd licht op en neer beweegt.

Nog een skihelm nodig? Ik deel mijn favorieten van Outdoorsupply.nl met je.

Ook weer handig voor mijn vader, want zo kan hij gewoon gekleurde koppies tellen!

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Maak je klaar voor de wintersport”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*