Met de auto naar Frankrijk

Over drie weken gaan we met de auto naar Frankrijk. In die 5 jaar dat we samen zijn, zijn we nog geen een keer samen met de auto op vakantie geweest. Ik kijk er heel erg naar uit, want dat is toch wel het ultieme vakantie gevoel: muziekje op en gaan!

We maken een tussenstop bij Parijs en verblijven daar twee nachten in een huisje in de natuur. Even lekker samenzijn en bijkomen van behoorlijk hectische weken. Daarna rijden we door naar Limousin waar mijn schoonvader een huis heeft. Op een prachtige plek en echt afgesloten van de buitenwereld genieten van de natuur en het Bourgondische leven. Wijntje, brie, stokbrood…

Handige tips voor autovakanties

Snacks voor onderweg

Voor lunch en diner stoppen we onderweg bij een wegrestaurant, want een goede maaltijd vind ik wel belangrijk tijdens een lange autoreis. Kunnen we meteen even de benen strekken én Tom (de hond) uitlaten. Wel zorg ik dat we een tas mee hebben met lekkere snacks voor onderweg. Stukjes kaas, worst en komkommer zijn van die makkelijke versnaperingen.

tips autovakantie

Veel bagage

Als je veel bagage meeneemt, kan het handig zijn om een dakkoffer op de auto te doen. Als wij op wintersport gaan is dit ideaal want alle ski’s en schoenen kunnen zo gemakkelijk mee. Als je fietsen meeneemt is een fietsendrager onmisbaar. Bij dakdrager winkel vind je alles wat je nodig hebt.

Goed voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk! Kijk vooral even op internet naar checklists voor autovakanties want dan weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht. Ik als control freak vind dit altijd een prettige werkwijze want je eigen gedachten gaan zo vlak voor de vakantie vaak alle kanten op.

Hond mee

Als je de hond meeneemt op reis, moet je ook voor de hond voorbereidingen treffen. Denk aan het paspoort, genoeg voer (in het buitenland kun je ervan uitgaan dat ze niet hetzelfde merk verkopen als hier in Nederland) en ook de inentingen kun je maar beter even bij de dierenarts checken. Er zijn bepaalde vaccinaties in Nederland niet verplicht, die in Duitsland, België en Frankrijk wel een vereiste zijn.

Author Description

Schrijft en communiceert wat af in het dagelijks leven. Houdt zich verder bezig met een redelijk gezond leven, feestjes vieren en de wereld zien. Is het liefst het hele jaar op wintersport.

No Responses to “Met de auto naar Frankrijk”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*